Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε δικαστική έρευνα σε βάρος του Σαλβίνι για τις πρακτικές στο μεταναστευτικό

Ξεκίνησε δικαστική έρευνα σε βάρος του Σαλβίνι για τις πρακτικές στο μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έρευνα σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ξεκίνησε η εισαγγελία του Ακράγαντα στην Ιταλία, με αφορμή τους μετανάστες που έμειναν μπλοκαρισμένοι για πάνω από δέκα ημέρες στο πλοίο Diciotti και επεκτείνεται για δυο ακόμη αδικήματα.

Αρχικά, είχε γίνει αναφορά σε παράνομη σύλληψη, κατάχρηση εξουσίας και περιορισμό της ατομικής ελευθερίας. Τώρα, ερευνάται και η τυχόν διάπραξη των αδικημάτων περιορισμού ατομικής ελευθερίας με στόχο τον εξαναγκασμό και άρνησης εφαρμογής της προβλεπόμενης διαδικασίας.

«Σήμερα ανακάλυψα ότι η έρευνα αφορά δυο ακόμη αδικήματα. Για εμένα, όμως, πρόκειται για μετάλλια», τόνισε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα.

Όπως διαρρέει, η επέκταση της έρευνας οφείλεται στο ότι οι εισαγγελείς θεωρούν ότι ο Σαλβίνι παρεμπόδισε για σειρά ημερών την αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων, με στόχο να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να δοθεί πράσινο φως στην ανακατανομή των διασωθέντων.

Παράλληλα, οι δικαστικοί πιστεύουν ότι ο ιταλός υπουργός δεν υπέδειξε το λιμάνι της Κατάνης (όπου τελικά αποβιβάστηκαν οι 177 διασωθέντες), ως «ασφαλές λιμάνι», αλλά ως απλό τεχνικό σταθμό ανεφοδιασμού.

«Αλλάζουν τον ποινικό κώδικα εξαιτίας του υπουργού εσωτερικών. Ωραία, διεκδικώ το ότι εξεβίασα την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε σε ειρωνικό τόνο ο γραμματέας της Λέγκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr