Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς εκτέλεσαν Ιρακινό διοικητή και όλη την οικογένειά του

Τζιχαντιστές μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς εκτέλεσαν Ιρακινό διοικητή και όλη την οικογένειά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκότωσαν την Πέμπτη μέσα στο σπίτι του έναν παραστρατιωτικό Ιρακινό οπλαρχηγό και την οικογένειά του στα νότια της Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ.

«Οι τζιχαντιστές είχαν μεταμφιεστεί φορώντας στολές των δυνάμεων ασφαλείας και εισέβαλαν στο σπίτι του Χουσεΐν Αλ Χαμάντ, επικεφαλής των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι) σε ένα χωριό της πόλης Αλ Σούρα, νότια της Μοσούλης, σκοτώνοντας αυτόν, τη γυναίκα του, τα πέντε παιδιά του και τον πατέρα του», δήλωσε μια πηγή στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Baghdad Today.

«Στρατιώτες και αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και μετέφεραν τα θύματα στο νεκροτομείο για να τα εξετάσει ιατροδικαστής. Στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις του στρατού για να εντοπιστούν οι δράστες», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να υφίσταται στο Ιράκ και διεξάγει ανταρτοπόλεμο στην ύπαιθρο και τρομοκρατικές ενέργειες στις πόλεις.

Μόνο τον μήνα Ιούλιο 79 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 99 τραυματίστηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλες πράξεις βίας που σχετίζονται με τον τζιχαντισμό.

Ιστορικό

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι ανακοίνωσε στα τέλη του 2017 τη στρατιωτική νίκη του Ιράκ επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μόνο στη μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης (16 Οκτωβρίου 2016 – 9 Ιουλίου 2017) σκοτώθηκαν περισσότεροι από 25.000 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι ιρακινές Αρχές έχουν ισχυριστεί ότι κρατάνε αιχμαλώτους ακόμα 25.000 περίπου τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ όμως δεν έχει ακόμα ηττηθεί.

Ένοπλες ομάδες διεξάγουν ανταρτοπόλεμο στα όρη και στην έρημο, ενώ κρυφοί πυρήνες μέσα στις πόλεις πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια ιρακινή οργάνωση. Προέκυψε από τη συγχώνευση της ιρακινής Αλ Κάιντα με τους πλέον σκληροπυρηνικούς μπααθιστές (αραβοσοσιαλιστές) οπαδούς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Αραβοσοσιαλιστές του Σαντάμ και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα «συναντήθηκαν» στις αμερικανικές φυλακές όπου κρατούνταν μετά την αμερικανική εισβολή του 2003. Εκεί αποφάσισαν να ενωθούν σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη Δύση.

Οι μπααθικοί εγκατέλειψαν την κοσμικότητα του αραβοσοσιαλιστικού κινήματος Μπαάθ και υιοθέτησαν τον θρησκευτικό εξτρεμισμό ως μέσο στρατολόγησης και φανατισμού.

Πολλοί από τους ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν ήταν πρώην τζιχαντιστές αλλά πρώην αξιωματούχοι -μέχρι και μέλη της κυβέρνησης- του Σαντάμ Χουσεΐν, αξιωματικοί, αστυνομικοί, άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του σανταμικού καθεστώτος.

Για αυτό και το Ισλαμικό Κράτος είναι δύσκολος αντίπαλος. Δεν δημιουργήθηκε από «άτακτους» φανατικούς, αλλά από πρώην κυβερνητικά και κρατικά στελέχη που συνειδητά αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη θρησκεία για την επίτευξη του στόχου τους να πάρουν πίσω την εξουσία που έχασαν το 2003.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr