Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία αναπτύσσει τανκς και τεθωρακισμένα στην Ιντλίμπ ως ασπίδα στους τζιχαντιστές (φωτο)

Η Τουρκία αναπτύσσει τανκς και τεθωρακισμένα στην Ιντλίμπ ως ασπίδα στους τζιχαντιστές (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν αναμονή της επίθεσης του συριακού στρατού στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ, για την απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, ο τουρκικός στρατός ενίσχυσε τις δυνάμεις του στα φυλάκια που έχει δημιουργήσει περιμετρικά της εν λόγω επαρχίας με τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς.

Η επαρχία της Ιντλίμπ είναι το τελευταίο «εμιράτο» στο συριακό έδαφος.

Η επαρχία κατέχεται από τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις ισλαμιστών που είναι σύμμαχοι της Τουρκίας.

Το προηγούμενο διάστημα η Τουρκία έχτισε 12 φυλάκια-παρατηρητήρια, στην πραγματικότητα οχυρά, περιμετρικά της επικράτειας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν να κηρυχθεί η Ιντλίμπ «ζώνη αποκλιμάκωσης», με την Τουρκία να αναλαμβάνει ρόλο ειρηνευτικής δύναμης μεταξύ των εξεγερμένων και της συριακής κυβέρνησης.

Η Τουρκία όμως έχει άλλα σχέδια για την επαρχία της Ιντλίμπ, θέλει να δημιουργήσει στα τζιχαντοκρατούμενα εδάφη ένα ισλαμικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο της, σχέδιο το οποίο από ό,τι φαίνεται δεν βρίσκει σύμφωνους Ρώσους και Ιρανούς.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν στους τζιχαντιστές που κατέχουν την Ιντλίμπ και να την απελευθερώσουν.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, για αυτό το θέμα, συναντιούνται στην Τεχεράνη οι ηγέτες Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας.

Ιράν και Ρωσία έχουν διαμηνύσει στην Τουρκία ότι στη συμφωνία που έκαναν μαζί της δεν συμπεριέλαβαν ποτέ στην ανακωχή τη συριακή Αλ Κάιντα, πράγμα που η Τουρκία παριστάνει ότι δεν το κατάλαβε, και ότι η εκστρατεία που θα εξαπολυθεί θα έχει στόχο την εκμηδένισή της.

Η Τουρκία, που τα έχει σπάσει ήδη με τους Αμερικανούς, προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες με Ρωσία και Ιράν και παράλληλα ενισχύει τις δυνάμεις της στην Ιντλίμπ δίχως να έχει γίνει σαφές με ποια πλευρά θα πολεμήσουν.

Πάντως οι τζιχαντιστές επιτρέπουν στους Τούρκους να ενισχύονται δίχως καμία ενόχληση.

Δείτε την τουρκική φάλαγγα που εισήλθε στην Ιντλίμπ

Όπως μετέδωσαν ισλαμιστές μιντιακοί ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα αποτελούμενη από τουλάχιστον 30 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε τανκς, εισήλθε από την τουρκική επαρχία του Χατάι (Αντιόχεια) στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε βλέπετε την τουρκική φάλαγγα. Οι εικόνες αναρτήθηκαν στα social media:

Οι Τούρκοι εισήλθαν στο συριακό έδαφος από το συνοριακό πέρασμα Καφρ Λοσέν στα δυτικά της επαρχίας της Ιντλίμπ και κατευθύνθηκαν να ενισχύσουν τα παρατηρητήρια στις περιοχές Ταλ Αλ Εΐς και Ταλ Τουκάν, που βρίσκονται στα ανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το φιλοκυβερνητικό Al Masdar News μεταδίδει ότι παρά τις διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι η Τουρκία δεν είναι προετοιμασμένη να επιτρέψει στον συριακό στρατό και στους συμμάχους του να απελευθερώσουν την επαρχία της Ιντλίμπ.

Με πράσινο έντονο απεικονίζεται η επαρχία της Ιντλίμπ. Με πράσινο αχνό τα τουρκοκρατούμενα εδάφη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Οι Τούρκοι θέλουν να ιδρύσουν ένα ισλαμιστικό προτεκτοράτο τους στα εδάφη και στις δύο αποχρώσεις του πράσινου. Οι μπλε βούλες περιμετρικά της Ιντλίμπ είναι τα τουρκικά φυλάκια. Τα δύο αστέρια στον χάρτη δείχνουν τα σημεία που βρίσκονται τα τουρκικά φυλάκια που δέχτηκαν τις ενισχύσεις με τεθωρακισμένα και τανκς. Με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση και με κίτρινο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr