Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφθασε στην Ιαπωνία ο τυφώνας «Τζέμπι» – Εντολή σε 300.000 να πάνε σε καταφύγια

Έφθασε στην Ιαπωνία ο τυφώνας «Τζέμπι» – Εντολή σε 300.000 να πάνε σε καταφύγια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιαπωνία, Καιρός, Τυφώνας,

Ο σφοδρότερος τυφώνας που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έχει πλήξει εδώ και 25 χρόνια την Ιαπωνία έφθασε το μεσημέρι (τοπική ώρα) πάνω από τις ακτές νησιών της χώρας, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες καθώς και στη δραστηριότητα των εταιρειών.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ακύρωσε επίσκεψη που σχεδίαζε να κάνει στο δυτικό τμήμα της χώρας και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για τη διαχείριση της κρίσης, προτρέποντας τους πολίτες να «λάβουν μέτρα για να προστατευθούν», ενώ δόθηκαν ήδη εντολές σε 300.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε σε καταφύγια.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε τουλάχιστον 50.000 εστίες.

Οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι προληπτικά δεν θα γίνουν περισσότερες από 650 πτήσεις και δεκάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν.

Οι εταιρείες στις περιοχές που αναμένεται να δοκιμαστούν περισσότερο προέτρεψαν τους εργαζομένους τους να μείνουν σήμερα Τρίτη στα σπίτια τους, μεγάλα εμπορικά καταστήματα, ειδικά στην Οσάκα, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά σήμερα και πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν θα λειτουργήσουν.

Ο «Τζέμπι», ο 21ος τυφώνας της τρέχουσας περιόδου στην Ασία, πλήττει τη νοτιοδυτική νομαρχία Τοκουσίμα στη νήσο Σικόκου με πολύ ισχυρούς ανέμους, με ριπές 220 χιλιομέτρων ανά ώρα κατά τόπους, έχει πολύ μεγάλη περίμετρο, ενώ μετακινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, προς βόρεια-βορειοανατολική κατεύθυνση, και αναμένεται να πλήξει σύντομα το δυτικό τμήμα της νήσου Χονσού.

Με ανέμους 160 ως 190 χιλιομέτρων ανά ώρα στο κεντρικό του τμήμα, ο Τζέμπι κατατάσσεται στην κατηγορία «πολύ ισχυρός», και θεωρείται «ο πιο ισχυρός από το 1993», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ριούτα Κουρόρα, στέλεχος της ιαπωνικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Εκφράζονται φόβοι για καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και οι πολίτες που ζουν σε περιοχές οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου ως προς τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τα σπίτια τους μόλις τους δοθούν οδηγίες απομάκρυνσης τόνισαν οι αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με χαλάζι και ανεμοστρόβιλους

Κλιματική κρίση: SOS για ξηρασία και λειψυδρία στην Ελλάδα – Νωρίτερα θα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Έως και 31°C ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Εκρηκτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό

Ισχύουν τα σενάρια για «καυτά καλοκαίρια και πύρινες κολάσεις» το 2024; – Τι απαντά ο Μαρουσάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr