Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλοκαίρι του ολέθρου για την Ιαπωνία – Οι φονικές «πληγές» που κόστισαν ζωές

Καλοκαίρι του ολέθρου για την Ιαπωνία – Οι φονικές «πληγές» που κόστισαν ζωές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έναν μήνα μετά τον φονικό καύσωνα με τους δεκάδες νεκρούς, λίγες εβδομάδες μετά τις πλημμύρες και λίγες μόλις ημέρες αφότου ο ισχυρός τυφώνας Τζέμπι σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του στη δυτική Ιαπωνία, οι βόρειες περιοχές της χώρας πλήττονται από μία ακόμη φυσική καταστροφή.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ολέθριο ακόμη και για την Ιαπωνία, μία χώρα συνηθισμένη στις φυσικές καταστροφές.

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί, περίπου 40 αγνοούμενοι και κατολισθήσεις οι οποίες «κατάπιαν« ολόκληρα σπίτια είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε την πολύπαθη Ιαπωνία.

Ο σεισμός άφησε περίπου τρία εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα στο νησί Χοκάιντο, στη Βόρεια Ιαπωνία ενόσω η χώρα μετρά ακόμη τις πληγές της από τον φονικό τυφώνα Τζέμπι, τις προηγούμενες ημέρες.

Ο τυφώνας, ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών στη χώρα, άφησε πίσω του τουλάχιστον 10 νεκρούς και εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03.08 τοπική ώρα (21.08 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο (USGS) το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 68 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαπόρο, της κυριότερης πόλης του νησιού Χοκάιντο.

Ακολούθησε μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων, εκ των οποίων η ισχυρότερη ήταν 5,4 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τους κατοίκους ότι ίσως σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί τις προσεχείς ημέρες.

Η Ιαπωνία περιλαμβάνεται στις χώρες με τις περισσότερες σεισμικές δονήσεις. Εκτιμάται ότι περίπου το 20% των σεισμών, μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ, σημειώνονται στην Ιαπωνία.

Τον Ιούλιο, η Ιαπωνία χτυπήθηκε από πρωτοφανές κύμα καύσωνα και ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

ΗΠΑ: Σεισμός 4,8 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr