Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Όρμπαν περνά στην αντεπίθεση: Θα προσβάλλω την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Όρμπαν περνά στην αντεπίθεση: Θα προσβάλλω την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα νομικά βήματα τα οποία θα ακολουθήσει προκειμένου να προσβάλει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αποφασίσει τη Δευτέρα η Βουδαπέστη, ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Με την κατηγορία ότι αποτελεί «συστηματική απειλή» για τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη την ενεργοποίηση του Άρθρου 7 για την Ουγγαρία, δίνοντας πρακτικά το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων.

«Αναμένω έναν σοβαρό νομικό διάλογο», δήλωσε ο Όρμπαν σήμερα Παρασκευή στο κρατικό ραδιόφωνο ενώ σχολίασε με νόημα ότι, εν όψει των ευρωεκλογών, οι μέρες του νυν Ευρωκοινοβουλίου είναι μετρημένες.

Από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μετανάστευσης στην Ευρώπη, ο Όρμπαν άσκησε επίσης κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ σχετικά με την έκκληση που έκανε χθες Πέμπτη προς τα κράτη της Ε.Ε. να διασφαλίσουν ότι η Frontex – ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ε.Ε. – έχει αρκετές εξουσίες ώστε να αποτρέπει την παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με τα σχέδια της Κομισιόν.

«Το σχέδιο συνεπώς είναι ότι αν η Ουγγαρία δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δεχτεί μετανάστες, τότε θα της αφαιρεθεί το δικαίωμα προστασίας των συνόρων της», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι στόχος είναι η «αποστολή μισθοφόρων από τις Βρυξέλλες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr