ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ),


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 πίστευε πως ο Βρετανός πολιτικός και πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Μάικλ Φουτ εργαζόταν κατά τη δεκαετία του ’60 για την KGB, αναφέρουν το Σάββατο οι Times του Λονδίνου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα νέο βιβλίο του Βρετανού ιστορικού και αρθρογράφου Μπεν Μακιντάιρ με τίτλο «Ο Κατάσκοπος και ο Προδότης» περιγράφει τη βιογραφία του πρώην συνταγματάρχη της KGB Όλεγκ Γκορντιέφσκι, ο οποίος εργαζόταν μυστικά για τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Στο βιβλίο υποστηρίζεται ότι ένας συνάδελφος του Γκορντιέφσκι από τη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών του είχε μιλήσει για τη στρατολόγηση του Φουτ από την KGB.
Ο Γκορντιέφσκι, με τη σειρά του, έδωσε την πληροφορία στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Στο βιβλίο υποστηρίζεται πως ο Φουτ ήταν τη δεκαετία του 1960 σοβιετικός «πράκτορας επιρροής» με αποστολή να προωθεί σοβιετικές ιδέες και να τις αναπαράγει σε άρθρα και ομιλίες.
Η KGB πλήρωσε τον πολιτικό με το ισόποσο περίπου 37.000 σημερινών στερλινών (41.570 ευρώ).
Επισημαίνεται πως μολονότι ο Φουτ χαρακτηριζόταν αρχικά στους φακέλους της KGB «πράκτορας», ο χαρακτηρισμός αυτός αντικαταστάθηκε αργότερα με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτική επαφή».
Ανώτερος πράκτορας των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Φουτ δεν ήταν σοβιετικός «κατάσκοπος» ούτε «ενσυνείδητος πράκτορας», αλλά διεξήγε μια εκστρατεία αποπληροφόρησης.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν την πληροφορία του Γκορντιέφσκι για τον Φουτ στον Ρόμπερτ Άρμστρονγκ, συνεργάτη της Βρετανίδας πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ κατά τη δεκαετία του 1980, όμως τα μέρη αποφάσισαν να το κρατήσουν μυστικό από την επικεφαλής της κυβέρνησης.
Στο βιβλίο αναφέρεται πως η συνεργασία του Φουτ με τις σοβιετικές υπηρεσίες πληροφοριών διακόπηκε μετά τα γεγονότα του 1968 που είναι γνωστά ως «Άνοιξη της Πράγας».























































