Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κότα» ο Ζάεφ άδειασε τον Τζέιμς Μάτις: «Δεν έχω καμία απόδειξη ρωσικής ανάμειξης στο δημοψήφισμα»

«Κότα» ο Ζάεφ άδειασε τον Τζέιμς Μάτις: «Δεν έχω καμία απόδειξη ρωσικής ανάμειξης στο δημοψήφισμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καμία απόδειξη περί ρωσικής ανάμειξης στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου δεν έχουν τα Σκόπια, τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις, ο οποίος μίλησε με βεβαιότητα για παρέμβαση της Μόσχας.

«Δεν έχω καμία απόδειξη ρωσικής ανάμειξης. Η Ρωσία είναι φίλη της «Μακεδονίας» και δεν αντιτίθεται στην ένταξη της «Μακεδονίας» στην Ε.Ε.

»Είναι ωστόσο αντίθετη στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και το λέει ξεκάθαρα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA των Σκοπίων.

«Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι για εμάς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την πλήρη ένταξή μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Θέλουμε να χτίσουμε φιλία με όλες τις χώρες και τη Ρωσία».

Από τα Σκόπια, όπου βρίσκεται για να στηρίξει το «ναι» στην αλλαγή του ονόματος, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου κατήγγειλε τη «ρωσική εκστρατεία επιρροής».

Ο Ζάεφ από την πλευρά του δήλωσε ότι γνωρίζει τα περί διαρροής fake news σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει από ποιες χώρες προέρχεται αυτή η διαρροή.

Εμείς, οι δυτικοί άνθρωποι, οφείλουμε να παρακολουθούμε ιδιαίτερα «στενά» αυτές τις βαλκανικές χωριάτισσες, που θέλουν να τα έχουν καλά και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

Τα Σκόπια, με τα μυαλά που κουβαλάνε, μόλις έστειλαν μήνυμα στις ΗΠΑ ότι είναι αναξιόπιστοι σύμμαχοι. Ευχόμαστε να μην αποδειχθούν Δούρειος Ίππος της Ρωσίας στη Δύση.

Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε. Τώρα το μπαλάκι είναι σε εκείνους που θεωρούν ότι έχουν δεδομένα τα πιόνια στη σκακιέρα.

Πάντως ότι ο Ζάεφ «άδειασε» τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας είναι τουλάχιστον εξωφρενικό και αποδεικνύει πως αυτός ο άνθρωπος πραγματικά δεν έχει συναίσθηση. Και συμπεριφέρεται έτσι την ίδια ώρα που γονυπετής ικετεύει να εισέλθει στον δυτικό κόσμο. Έτσι θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ Ζάεφ; Ως «κότα»; Ως μια βαλκανική «κότα»; Ή ως πέμπτη φάλαγγα των Ρώσων;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr