ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τουσκ δεν αποκλείει να χρειαστεί άλλη μία σύνοδος για το Brexit

Ο Τουσκ δεν αποκλείει να χρειαστεί άλλη μία σύνοδος για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο μίας ακόμη συνόδου κορυφής για το Brexit, πιθανότατα τον Νοέμβριο, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συναντώνται αυτήν την εβδομάδα στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε μία επιστολή, την οποία έστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες τη Δευτέρα το απόγευμα – εν όψει της συνόδου – ο Τουσκ προειδοποίησε επίσης για την πραγματική πιθανότητα ενός καταστροφικού Brexit χωρίς συμφωνία.

Αφού επισήμανε ότι στο Σαλτσμπουργκ θα πρέπει όλα τα μέρη να συμφωνήσουν σε μία κοινή πολιτική δήλωση για τη μελλοντική σχέση της Ε.Ε. με τη Βρετανία, ο Τουσκ τόνισε ότι είναι σημαντικό να οργανωθεί η τελική φάση των συνομιλιών για το Brexit αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ακόμη ευρωπαϊκού συμβουλίου τον Νοέμβριο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε επίσης τη μεγάλη πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι «η καταστροφή» μπορεί να αποφευχθεί, εάν όλοι ενεργήσουν υπεύθυνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

ΣΕΑΑ: Ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την ΕΕ έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr