Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Βρετανία-ΕΕ να συμπεριφέρονται σαν δύο… ερωτευμένοι σκαντζόχοιροι

Γιούνκερ: Βρετανία-ΕΕ να συμπεριφέρονται σαν δύο… ερωτευμένοι σκαντζόχοιροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ε.Ε. και η Βρετανία πρέπει να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη «σαν δύο ερωτευμένοι σκαντζόχοιροι», που δεν θέλουν ο ένας να πληγώσει τον άλλο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε αυστριακές εφημερίδες.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, σαν δύο ερωτευμένοι σκαντζόχοιροι», δήλωσε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διάφορες αυστριακές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η «Die Presse» και η «Salzburger Nachrichten».

«Όταν δύο σκαντζόχοιροι αγκαλιάζονται, πρέπει να προσέχουν να μην γρατζουνιστούν», παρατήρησε με νόημα.

Μετά την άκαρπη σύνοδο κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε μία πιο συντονισμένη προσπάθεια ώστε να υπάρξει τελικά συμφωνία για το Brexit τον ερχόμενο μήνα.

Διεμήνυσαν ωστόσο στη Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι, αν δεν κάνει υποχωρήσεις στα ακανθώδη ζητήματα του εμπορίου και των ιρλανδικών συνόρων έως τον Νοέμβριο, είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε μια έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Το ίδιο υποστηρίζει μέχρι κεραίας και η Τερέζα Μέι. Η πρόταση της πρωθυπουργού είναι μία «αξιόπιστη πρόταση που μπορεί να λειτουργήσει», δήλωσε αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης, την Παρασκευή το πρωί αντιδρώντας επί της ουσίας στα σχόλια του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για το αντίθετο.

Με φωτεινή εξαίρεση την πιο ήπια στάση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα επιμένοντας ότι το σχέδιο που συμφωνήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση στο Τσέκερς το καλοκαίρι και με το οποίο παρουσιάστηκε η Μέι στο Σάλτσμπουργκ επιδέχεται πολλών βελτιώσεων.

Με μία σκληρή «αντιπολίτευση» μέσα στους κόλπους των Τόρις, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο στο Τσέκερς εκτιμώντας ότι συνιστά μία άνευ προηγουμένου υποχώρηση στην Ευρώπη, η Μέι ήλπιζε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί της θα σταθούν πιο θετικοί απέναντι στη μέση οδό που προωθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr