Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (PKK) ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν τουρκικό φυλάκιο – 28 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Οι Κούρδοι (PKK) ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν τουρκικό φυλάκιο – 28 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πολεμικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι HPG, το ένοπλο τμήμα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 28 Τούρκους στρατιώτες σε αντάρτικες επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Από την τουρκική πλευρά δεν επιβεβαιώνονται οι απώλειες.

Οι αντάρτες του PKK αναφέρουν ότι στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 18.15, επιτέθηκαν σε τουρκικό φυλάκιο στην περιοχή Σεμζινάν. Κατέστρεψαν τα οχυρώματα των Τούρκων και σκότωσαν 20 στρατιώτες.

Αναφέρονται και σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, δίχως να δίνουν νούμερο.

Την ίδια ημέρα, στις 20.30, αντάρτισσες ελεύθερες σκοπεύτριες σκότωσαν δύο Τούρκους στρατιώτες στον λόφο Αλί Σερ στην περιοχή Γκεβέρ.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 7.40, επιτέθηκαν σε οχυρωμένες τουρκικές θέσεις -δεν αναφέρουν σε ποια περιοχή- και σκότωσαν έξι Τούρκους στρατιώτες.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 14.30, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στην περιοχή Μπελόρ της πόλης Ντερσίμ.

Την ίδια ημέρα τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν στις 20.30 αυτή την περιοχή και το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου τη βομβάρδισαν ξανά τουρκικά ελικόπτερα.

Μετά τους βομβαρδισμούς, τουρκικά ελικόπτερα αποβίβασαν Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν εκκαθαριστική επιχείριση.

Στις 15.00 της 18ης Σεπτεμβρίου αποχώρησαν με τα ελικόπτερά τους δίχως αποτέλεσμα, λένε οι Κούρδοι, οι οποίοι διαψεύδουν τον τουρκικό στρατό για βαριές απώλειες μεταξύ τους.

«Το τουρκικό κατοχικό κράτος δημοσίευσε ψευδείς ισχυρισμούς ότι η επίθεσή τους οδήγησε στον θάνατο πολλών από τις δυνάμεις μας, αλλά η επίθεση δεν κατέληξε στον θάνατο κανενός μαχητή μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr