Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντμίτρι Πεσκόφ: Θα δώσουμε στη Συρία S-300 για την προστασία των Ρώσων στρατιωτικών

Ντμίτρι Πεσκόφ: Θα δώσουμε στη Συρία S-300 για την προστασία των Ρώσων στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς την Τρίτη αν η Ρωσία θα παραδώσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 στην Συρία βάσει κάποιας συμφωνίας πώλησης ή μη, απάντησε «δεν μπορώ να σας πω επακριβώς».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο εφοδιασμός της Συρίας με τους S-300 δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

«Για μια ακόμη φορά λέω ότι η παράδοσή τους δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να εγγυηθούν τη ασφάλεια των δικών μας στρατιωτικών» υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα ο Πεσκόφ διέψευσε δημοσιεύματα σειράς ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έγινε την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, πριν ανακοινωθεί ο εφοδιασμός της Συρίας με τους S-300, λέγοντας «Όχι, δεν είναι έτσι».

Ο Νετανιάχου κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πούτιν, εξέφρασε την άποψη ότι η παράδοση προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμών σε ανεύθυνα χέρια μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους στην περιοχή και πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζει τα συμφέροντα του στον τομέα της ασφάλειας.

Νωρίτερα, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, αποδίδοντας την συντριβή του αεροσκάφους IL-20 στην Συρία στις 17 Σεπτεμβρίου –η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα 15 μέλη του πληρώματος–, σε παραπλανητικές ενέργειες των ισραηλινών στρατιωτικών, είχε δηλώσει ότι εξαιτίας αυτών των ενεργειών η Μόσχα αναγκάστηκε να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Εντός δύο εβδομάδων θα εγκατασταθούν στην Συρία τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, ενώ τα κέντρα διοίκησης της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας θα εξοπλισθούν με ρωσικά αυτόματα συστήματα, τα οποία θα μπορούν να «αναγνωρίζουν» τα ρωσικά αεροσκάφη, ενώ τα ρωσικά ραντάρ ραδιοηλεκτρονικού πολέμου θα αντιμετωπίζουν αεροσκάφη που θα πραγματοποιούν επιθέσεις σε συριακούς στόχους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr