Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόροι των Τούρκων απήγαγαν 45χρονη και τη 18χρονη κόρη της στην Εφρίν

Μισθοφόροι των Τούρκων απήγαγαν 45χρονη και τη 18χρονη κόρη της στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιόπιστες πηγές, που επικαλείται το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar, ανέφεραν ότι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας, που περιφέρονται στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, απήγαγαν μια 45χρονη γυναίκα, τη Γκιουλέ Χαλίλ και τη 18χρονη κόρη της, Γαζαλέ Σαλμό, από το χωριό Μπουρτζ Αμπντάλο στην περιοχή Σεράουα και τις μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Οι ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων, αρκετοί εξ αυτών πρώην τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διαπράττουν πολλές βιαιότητες εις βάρος των κατοίκων της Εφρίν.

Μεταξύ αυτών είναι και οι απαγωγές για λύτρα. Αρπάζουν δηλαδή πολίτες και στη συνέχεια ζητάνε χρήματα από τους συγγενείς τους για να τους απελευθερώσουν.

Κουρδικά στοιχεία έχουν καταγράψει δεκάδες απαγωγές πολιτών της Εφρίν που η μοίρα τους παραμένει άγνωστη.

Να σημειωθεί ότι η διεθνής κοινότητα και αυτός ο λαλίστατος ΟΗΕ, τηρούν ένοχη σιγή ιχθύος στα εγκλήματα που διαπράττουν οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές στην Εφρίν.

Η τουρκική επίθεση στην Εφρίν ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2018 και ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2018 με την κατάληψη της πόλης της Εφρίν.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποφάσισαν να εκκενώσουν την πόλη και να μην δώσουν μάχη, για να μην προκληθεί μακελειό μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Τις κουρδικές δυνάμεις που αποχώρησαν ακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άμαχοι για να γλιτώσουν από την τουρκική κατοχή.

Όσοι παρέμειναν στην Εφρίν υφίστανται τις συνέπειες ενός καθεστώτος τουρκοκρατίας και ισλαμοκρατίας.

Όπως συμβαίνει πάντα στην ιστορία, το τουρκικό καθεστώς βρήκε πρόθυμους δοσίλογους να συνεργαστούν μαζί του.

Οι YPG έχουν περάσει σε ανταρτοπόλεμο στην Εφρίν και εκτελέσεις τζιχαντιστών σε ενέδρες.

Οι κουρδικές YPG/YPJ αποτελούν την κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που ελέγχουν το 30% της συνολικής έκτασης της Συρίας.

Είναι ένας δημοκρατικός στρατός που αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Ασσύριους χριστιανούς και ζητά τη μετατροπή της Συρίας σε μια ομοσπονδιακή δημοκρατία.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr