Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζόνσον προς Μέι: Σκίσε το σχέδιο του Τσέκερς και φέρε καλύτερο

Τζόνσον προς Μέι: Σκίσε το σχέδιο του Τσέκερς και φέρε καλύτερο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δικό του σχέδιο για το Brexit παρουσιάζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον καλώντας επιτακτικά την Τερέζα Μέι «να σκίσει το Τσέκερς» και να διαπραγματευτεί αντ’ αυτού μία συμφωνία «τύπου Καναδά» για το ελεύθερο εμπόριο.

Έξι μήνες πριν από το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου του 2019, λίγα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί: η Μέι δεν έχει ακόμα καταλήξει σε μια συμφωνία για το Brexit και αντάρτες στους Τόρις απειλούν να καταψηφίσουν όποια συμφωνία πετύχει η πρωθυπουργός οδηγώντας το κόμμα σε διάσπαση.

«Αυτή είναι η στιγμή να αλλάξουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων και να δικαιώσουμε τις φιλοδοξίες και τις δυνατότητες του Brexit», έγραψε στο σημερινό φύλλο της «Daily Telegraph» ο Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών διαμαρτυρόμενος για τη συμφωνία στο Τσέκερς.

Ο Τζόνσον, φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων για να διαδεχθεί τη Μέι, δήλωσε ότι τα σχέδια της Βρετανίδας πρωθυπουργού θα αφήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο κατά το ήμισυ μέσα και κατά το ήμισυ έξω από την Ένωση, στην οποία μπήκε το 1973, και ότι ουσιαστικά «επιβάλλουν υποτέλεια».

Υπό τον τίτλο «Ένα καλύτερο σχέδιο για το Brexit», ο Τζόνσον ζητεί μια συμφωνία «τύπου Καναδά» για το ελεύθερο εμπόριο και υποστηρίζει ότι οι προτάσεις της Ε.Ε. για «δικλείδα ασφαλείας» στη Βόρεια Ιρλανδία ισοδυναμούν με οικονομική προσάρτηση τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Τζόνσον έχει τη στήριξη και άλλων ανταρτών, όπως του Συντηρητικού βουλευτή Τζέικομπ Ρις-Μογκ, που ζητούν ένα ξεκάθαρο διαζύγιο από την Ε.Ε.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για να γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο πιο δυναμικό και πετυχημένο και δεν θα πρέπει να ντρεπόμαστε να το λέμε αυτό – και θα πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι είναι ακριβώς αυτή η δυνατότητα που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θέλουν να περιορίσουν», τονίζει ο Τζόνσον.

Ύστερα από δύο και πλέον χρόνια από το δημοψήφισμα του Brexit το 2016, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες του παραμένουν βαθιά διχασμένοι για το Brexit, που θεωρείται από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη μεταπολεμική ιστορία της Βρετανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr