Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Χειροπέδες σε 4 νεοναζί για τη σύσταση ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης

Γερμανία: Χειροπέδες σε 4 νεοναζί για τη σύσταση ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Τρίτη από ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Γερμανία οι τέσσερις από τους συνολικά οκτώ συλληφθέντες στη Σαξονία και τη Βαυαρία, τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι ίδρυσαν μια ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση στην γερμανική πόλη Κέμνιτς.

Υπενθυμίζεται πως επτά άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα για την υπόθεση. Τρεις είχαν ήδη προφυλακιστεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Ένας όγδοος άνδρας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την ίδρυση της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Επανάσταση της Κέμνιτς», είχε τεθεί υπό κράτηση την 14η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακό εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες, Γερμανοί πολίτες, φέρονται να ετοιμάζονταν να διαπράξουν μια επίθεση σήμερα Τετάρτη, εθνική εορτή και επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας.

Η «Επανάσταση της Κέμνιτς» σκόπευε να διαπράξει επιθέσεις με όπλα εναντίον ξένων, πολιτικών και δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές. Τα μέλη τους φέρονται να αποπειράθηκαν να αγοράσουν ημιαυτόματα τουφέκια, κατά την ίδια πηγή.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της Καρλσρούης, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε διαμερίσματα και άλλους ιδιόκτητους χώρους στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας, όπου βρίσκεται η Κέμνιτς.

Στις έρευνες αυτές της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα και άλλα είδη, πάντως όχι πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung.

Ο φόνος ενός Γερμανού, τον οποίο φέρονται να διέπραξαν δύο αιτούντες άσυλο, στα τέλη του Αυγούστου, έγινε η αφορμή για να ξεσπάσει ένα κύμα διαδηλώσεων και ταραχών εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων στην Κέμνιτς. Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών, συμμετέχοντες καταδίωξαν ανθρώπους που θεωρούσαν πως ήταν ξένοι.

Η «Επανάσταση της Κέμνιτς» ιδρύθηκε το αργότερο την 11η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές.

Έπειτα από μια διαδήλωση ακροδεξιών στην πόλη τη 14η Σεπτεμβρίου, 15 πρόσωπα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αυτοαποκαλούνταν «πολίτες-μέλη επιτροπών επαγρύπνησης» και έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό – χειρονομία εκτός νόμου στη Γερμανία -, επιτέθηκαν εναντίον μιας ομάδας Ιρανών και Πακιστανών, χρησιμοποιώντας γυάλινα μπουκάλια και τέιζερ, όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ.

Κάποιοι από αυτούς τους 15 είναι ανάμεσα στα τέσσερα πρόσωπα που έχουν προφυλακιστεί.

Τα πρόσωπα που συνελήφθησαν τη Δευτέρα είναι χούλιγκαν, σκίνχεντ και μέλη νεοναζιστικών ομάδων της Κέμνιτς, όλα τους γνωστά στις αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr