ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Ο Νετανιάχου σκοπεύει να καταγγείλει την Τουρκία στον Τραμπ
Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης
Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν Ρώσους στρατιώτες να «ακονίζουν μαχαίρια για κανιβαλισμό» λόγω έλλειψης εφοδίων
Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους - Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη
Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου συζήτησαν για εξοπλιστικά, ενέργεια, διασυνδεσιμότητα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την ελπίδα ότι θα προχωρήσει με «ταχύ» ρυθμό η διαδικασία σχηματισμού «μιας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς» στο Ιράκ, με την «τήρηση του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει το Σύνταγμα», εξέφρασε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον ανεξάρτητο πολιτικό Άντελ Άμπντελ Μάχντι.
Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο επικεφαλής του ΟΗΕ «συνεχάρη» παράλληλα τον Μπαρχάμ Σάλεχ για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας του Ιράκ.
«Ο γενικός γραμματέας ελπίζει ότι η εκλογή του προέδρου θα ανοίξει τον δρόμο για τον ταχύ σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς», σημειώνεται στο κείμενο.
Η διαδικασία σχηματισμού της νέας κυβέρνησης όμως αναγγέλλεται δύσκολη, καθώς διάφορες πολιτικές συμμαχίες διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία, ενώ η πολιτική ισχύς στο ιρακινό κοινοβούλιο είναι κατακερματισμένη.
Μέχρι τώρα στο Ιράκ συνηθιζόταν ο επικεφαλής της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής συμμαχίας να ορίζεται εντολοδόχος πρωθυπουργός από τον πρόεδρο και να αναλαμβάνει να σχηματίσει την κυβέρνηση.
Αλλά αυτή τη φορά ο Κούρδος πολιτικός Μπαρχάμ Σάλεχ ανέθεσε στον πρώην αντιπρόεδρο Άντελ Άμπντελ Μάχντι την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση, να του παρουσιάσει μέσα σε λιγότερες από 30 ημέρες τον κατάλογο των υπουργών της κυβέρνησης.






















































