Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: Εντοπίστηκαν 300 «τρύπες» στην αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ

Wall Street Journal: Εντοπίστηκαν 300 «τρύπες» στην αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αμερικανικές εταιρείες, που συνδέονται με την εθνική άμυνα των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν «άνευ προηγουμένου προκλήσεις», οι οποίες υπονομεύουν την ικανότητά τους να παράγουν με ταχύτητα τα αεροσκάφη και άλλο εξοπλισμό, που απαιτείται κατά της μάχης με την Κίνα και τη Ρωσία. Αυτό επισημαίνεται σε έκθεση του Λευκού Οίκου, που δημοσιεύει σήμερα Παρασκευή η Wall Street Journal.

Οι αδυναμίες, σύμφωνα με την έκθεση των 107 σελίδων, πηγάζουν από «επιθετικές βιομηχανικές πολιτικές» των αντίπαλων οικονομιών, αλλά και από οικονομικές πιέσεις στο εσωτερικό και την αλυσίδα εφοδιασμού. Η έκθεση απαριθμεί σχεδόν 300 τρωτά σημεία στον κλάδο αμυντικού εξοπλισμού.

Η λίστα με τις αδυναμίες είναι απόρρητη, αλλά το κομμάτι της έκθεσης, που περιήλθε στην κατοχή της αμερικανικής εφημερίδας, αναφέρει ορισμένα μεμονωμένα παραδείγματα προβλημάτων.

Μεταξύ αυτών, οι περιορισμένες πηγές ινών που χρησιμοποιούνται για ειδικές στολές και ελλείψεις στην προμήθεια ορυκτών σπάνιων γαιών (πολλά από τα οποία παράγονται μόνο στην Κίνα), που είναι απαραίτητα στην κατασκευή εξοπλισμού όπως ραντάρ.

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει μέτρα για τη στήριξη του κλάδου, αν και αυτά δεν μπορούν να περιλαμβάνουν δασμούς, όπως στην περίπτωση των βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου, αφού οι αμυντικές βιομηχανίες φαίνεται να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένες από τις εισαγωγές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr