Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O νομπελίστας Ειρήνης αφιερώνει το βραβείο στις κακοποιημένες γυναίκες

O νομπελίστας Ειρήνης αφιερώνει το βραβείο στις κακοποιημένες γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κονγκολέζος γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τη Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, αφιέρωσε το βραβείο του σε όλες τις γυναίκες, που έχουν υποστεί βιασμό και σεξουαλική βία.

«Αυτή η βία που διαπράχθηκε στο σώμα τους, δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας, τη ΛΔ του Κονγκό, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες», είπε ο Μουκουέγκε σε συνέντευξη Τύπου στο Νοσοκομείο Πανζί στην ανατολική πόλη Μπουκάβου.

«Αυτό το βραβείο Νόμπελ συνιστά την αναγνώριση της οδύνης και την έλλειψη μιας δίκαιης αποκατάστασης για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού και σεξουαλικής βίας σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε όλες τις ηπείρους» συνέχισε ο γιατρός.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την πολυαναμενόμενη αποζημίωση που οφείλουμε όλοι σε αυτές τις γυναίκες που τόσο πολύ έχουν υποφέρει», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το βραβείο του θα μπορέσει να βοηθήσει τα θύματα στις εμπόλεμες ζώνες. Ο Μουκουέγκε δήλωσε ότι αισθάνεται τιμή που μοιράστηκε το Νόμπελ Ειρήνης με τη Νάντια Μουράντ, με την οποία όπως είπε, δίνουν τον ίδιο αγώνα.

«Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια υπήρξα μάρτυρας των εγκλημάτων πολέμου εναντίον γυναικών, μικρών κοριτσιών, ακόμη και μωρών» υπενθύμισε ο γυναικολόγος, ο οποίος έχει χειρουργήσει μέχρι σήμερα σχεδόν 50.000 γυναίκες, θύματα σεξουαλικής βίας στο Κίβου της ανατολικής ΛΔ του Κονγκό.

«Θα ήθελα να σας πω ότι μέσα από αυτό το βραβείο, ο κόσμος σας ακούει και απορρίπτει την αδιαφορία. Ο κόσμος αρνείται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην οδύνη σας» κατέληξε, απευθυνόμενος στις γυναίκες θύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων

Οι Κούρδοι (PKK) σκότωσαν έναν Τούρκο στρατιώτη και τραυμάτισαν τέσσερις – Οι Τούρκοι απάντησαν με αεροπορική επιδρομή

Η Πολιτοφυλακή για την Ελευθερία του Κουρδιστάν κατέστρεψε συσκευές πληροφοριών του τουρκικού κράτους

Οι Κούρδοι αντάρτες του PKK ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 15 τουρκικά ντρόουνς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr