Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τσουνάμι «ξεκλήρισε» την Ινδονησία: 2.000 νεκροί και 5.000 αγνοούμενοι!

Το τσουνάμι «ξεκλήρισε» την Ινδονησία: 2.000 νεκροί και 5.000 αγνοούμενοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδονησία, Σεισμός, Τσουνάμι,

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι της 28ης Σεπτεμβρίου στη νήσο Κελέβη στην Ινδονησία, με τις αρχές της χώρας να ανακοινώνουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σχεδόν σε 2.000.

Όπως ανακοίνωσε ο Μοχάμαντ Θόχιρ, εκπρόσωπος του στρατού, 1.944 πτώματα έχουν βρεθεί στην πόλη Παλού και στα προάστιά της, μια περιοχή που υπέστη τεράστια καταστροφή από την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση και τα φονικά σεισμικά παλιρροϊκά κύματα που την ακολούθησαν.

Οι αρχές εκφράζουν τον φόνο ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμα πιο βαρύς, καθώς περίπου 5.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, διότι δεν έχουμε λάβει ακόμη διαταγή να σταματήσουμε να αναζητούμε πτώματα», εξήγησε ο αξιωματικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ως την 11η Οκτωβρίου, ημερομηνία μετά την οποία οι αγνοούμενοι θα θεωρηθούν νεκροί.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει δύο κοινότητες κοντά στην πόλη Παλού, την Πετόμπο και την Μπαλαρόα, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε υπαίθριους ομαδικούς τάφους, αφήνοντάς τις ως έχουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

ΗΠΑ: Σεισμός 4,8 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr