Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ανακοίνωσε η Κίνα για τον «εξαφανισμένο» αρχηγό της Ιντερπόλ

Τι ανακοίνωσε η Κίνα για τον «εξαφανισμένο» αρχηγό της Ιντερπόλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντερπόλ, Κίνα, Μενγκ Χόνγκγουεϊ,

To κουβάρι του μυστηρίου γύρω από την κράτηση στην Κίνα του πρώην επικεφαλής της Ιντερπόλ, Μενγκ Χονγκγουέι, αρχίζει να ξετυλίγεται.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα από το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας έχει ανοίξει έρευνα κατά του αξιωματούχου για δωροληψία.

«Η έρευνα εις βάρος του Μεγνκ Χονγκγουέι αφορά δωροληψία και υποψίες για παράβαση του νόμου. Είναι απολύτως έγκαιρη, σωστή και σοφή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επισημαίνεται δε ότι ο αξιωματούχος, που υπηρετεί και ως υφυπουργός Εσωτερικών της Κίνας, «προκάλεσε τα προβλήματα στον εαυτό του».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι ο Μενγκ υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της Ιντερπόλ, αλλά και έκκληση της συζύγου του να υπάρξει διεθνής συντονισμός για τον εντοπισμό του, καθώς φοβάται ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Μενγκ δηλώθηκε ως αγνοούμενος από την σύζυγό του αφότου ταξίδεψε στην Κίνα στις 25 Σεπτεμβρίου. Τελικά το Πεκίνο επιβεβαίωσε χθες Κυριακή ότι κρατείται.

Η Κίνα έχει ανοίξει εδώ και τέσσερα χρόνια μία τεράστια εκστρατεία κατά της διαφθοράς, ασκώντας διώξεις κατά δεκάδων αξιωματούχων και επιχειρηματικών.

Σύμφωνα με τους επικριτές του Πεκίνου πολλές από αυτές τις διώξεις είναι πολιτικά υποκινούμενες και ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την προσπάθεια του προέδρου, Σι Τζινπίνγκ να ωθήσει στο περιθώριο κάθε φωνή κριτικής και αμφισβήτησής του.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι και η κράτηση του πρώην επικεφαλής της Ιντερπόλ είναι πολιτικά υποκινούμενη, κάτι που οι κινεζικές αρχές αρνούνται κατηγορηματικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνιας – Αστροφυσικός εξηγεί τι ήταν

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Νέες ανακαλύψεις για το ανθρώπινο είδος των Ντενίσοβαν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr