ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η συνέχεια μιας χιλιετούς αναμέτρησης ανάμεσα στην Ανατολή (Περσία) και τη Δύση (Ελληνορωμαϊκός κόσμος)
ΗΠΑ-Ισραήλ βομβάρδισαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο - Τι είπε ο Τραμπ
Επιχείρηση «Bunker Busting»: Οι ΗΠΑ έπληξαν ιρανικές βάσεις πυραύλων με βόμβες 5.000 λιβρών
Πλοία με ρωσικό αργό σπάνε το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα
Το Ισραήλ σκότωσε τον Εσμαήλ Χατίμπ, υπουργό Πληροφοριών του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ενάντια στο ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τάσσεται το 56% των πολιτών της χώρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε (μεταξύ 28/9 και 4/10, 2018) η Panelbase.
Σε αντίθετο κλίμα, το υπόλοιπο 44% επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Υπενθυμίζεται πως στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου 2014, για το ίδιο ζήτημα, το «Όχι» υπερίσχυσε, με ποσοστό 55,3%.
Πριν από δύο ημέρες, η πρωθυπουργός Νίκολα Στάρτζεον υποστήριξε πως η μόνη λύση στο πρόβλημα του Brexit για τη Σκωτία, είναι να αποσχισθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κ. Στάρτζεον τόνισε ότι η «περιφρόνηση» που έχει δείξει μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση στη Σκωτία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit αποδεικνύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μια ένωση ίσων.
«Το Brexit είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Σκωτία», δήλωσε στο συνέδριο του SNP, τονίζοντας ότι το Brexit κατέστησε ακόμη περισσότερο εμφανές ότι το μέλλον της Σκωτίας δεν βρίσκεται στα δικά της χέρια επειδή θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς τη δική της θέληση.
«Η μόνη λύση σε αυτό είναι να γίνουμε μια ανεξάρτητη χώρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι ολοένα και περισσότερο βέβαιη ότι αυτό θα συμβεί.
Η Νίκολα Στάρτζεον κάλεσε τους υποστηρικτές της να είναι υπομονετικοί για να κερδίσουν καινούργιους οπαδούς της ανεξαρτησίας.
Όπως είπε, θα αποφασίσει για μια νέα πρωτοβουλία για απόσχιση μόλις αποσαφηνιστούν οι όροι του Brexit.























































