Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ειρηνευτική επιχείριση» η τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

«Ειρηνευτική επιχείριση» η τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

«Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτηρίζει την τουρκική εισβολή στη Κύπρο το 1974 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «ενοχλημένο» από την κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι ηγέτες Ελλάδας, Αιγύπτου, και Κύπρου στην πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι κάνει λόγο για αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς εναντίον της Τουρκίας, και για «θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων μεταξύ 1963 -1974 στο νησί».

«Είμαστε αναστατωμένοι από τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας στην κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας, Αιγύπτου και Ελληνοκυπριακής διοίκησης που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2018 στην Ελούντα της Κρήτης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί και να αποδίδεται το “κυπριακό πρόβλημα” στην ειρηνευτική επιχείρηση που έκανε η Τουρκία το 1974 βασιζόμενη σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία του 1960.

»Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

»Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».

Να σημειώσουμε ότι οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν ως «ειρηνευτικές» τις εισβολές τους στη Συρία και στο Ιράκ, όπως και όταν βομβαρδίζουν κουρδικές πόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στην Άγκυρα επικρατεί μεγάλη νευρικότητα λόγω της εξαγγελίας ορισμού ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr