ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταματούν οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ

Σταματούν οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι σταματούν άμεσα οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με το Ισραήλ.

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις ταραχές. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων που πέρασαν το τείχος ασφαλείας αφού προηγουμένως πυροδότησαν μια βόμβα και προσπάθησαν να επιτεθούν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Εδώ και δέκα χρόνια η Γάζα βρίσκεται υπό αποκλεισμό και οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής επιδεινώνονται διαρκώς.

Μετά τα σημερινά «σοβαρά γεγονότα» ο υπουργός Άμυνας «διέταξε την άμεση παύση στην παράδοση καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το γραφείο του Λίμπερμαν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Το πρωί της Παρασκευής, τέσσερα βυτιοφόρα προερχόμενα από το Ισραήλ παρέδωσαν καύσιμα και, μετά από αυτό, σημειώθηκαν ταραχές.

»Υπήρξε μια σοβαρή απόπειρα παραβίασης των συνόρων και επίθεσης εναντίον των στρατιωτών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ΟΗΕ είχε πετύχει μια συμφωνία, που τέθηκε σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα, για την παράδοση καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα καύσιμα αυτά πληρώνονται από το Κατάρ και θα επέτρεπαν να αυξηθεί η δυναμικότητα του μοναδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον θύλακα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων. Σήμερα οι κάτοικοι της Γάζας έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για τέσσερις ώρες την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ διέταξε σχέδιο πλήγματος κατά του Ιράν, χωρίς να οριστεί ημερομηνία

Ελληνική και Ισραηλινή ΦΩΤΙΑ στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος – Σε τρόμο οι νεοθωμανοί πειρατές (βίντεο)

Τζιχαντιστές της Χαμάς επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη Χεβρώνα – Νεκροί στρατιώτες και τρομοκράτες

Η Μέση Ανατολή εισέρχεται σε μια περίοδο ιστορικής μετάβασης – Γεωπολιτική και θρησκεία σε διαρκή αλληλεπίδραση

Το Ισραήλ καταδίκασε την απόφαση της λιβυκής Βουλής να επικυρώσει το ανυπόστατο μνημόνιο Τουρκίας-Τρίπολης – Καυτά ερωτήματα για την άτιμη κωλοτούμπα Σαντάμ Χάφταρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr