Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα «οιονεί κράτος» στην ανατολική Συρία

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα «οιονεί κράτος» στην ανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα «οιονεί κράτος» στη Συρία, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στη Μόσχα στο γαλλόφωνο πρόγραμμα του Russia Today, στο περιοδικό Paris Match και στην εφημερίδα Le Figaro.

«Στη συριακή επικράτεια υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις ανατολικά του Ευφράτη όπου συμβαίνουν απαράδεκτα πράγματα. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να κάνουν χρήση αυτών των εδαφών μέσω των Σύρων συμμάχων τους -πάνω από όλους μέσω των Κούρδων- ώστε να εγκαθιδρύσουν εκεί ένα “οιονεί κράτος”», υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν παράνομα να δημιουργήσουν ένα “οιονεί κράτος” σε αυτό το έδαφος, προσπαθώντας να κάνουν τα πάντα εκεί για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής για τους “υφισταμένους” τους, δημιουργώντας μια δομή εξουσίας η οποία είναι μια εναλλακτική λύση στη νόμιμη [δομή] της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και βοηθώντας ενεργά στην επιστροφή των προσφύγων και την εγκατάστασή τους εκεί», πρόσθεσε.

«Στην περιοχή αυτή, οι ΗΠΑ προσπαθούν κατά κανόνα να διατηρήσουν την κατάσταση ζεστή, ώστε όλοι να τελούν οριακά. Και σε τέτοια λασπώδη νερά, είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να πιάσουν τα ψάρια που θέλουν», είπε.

Παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί -και ούτε πρόκειται να το κάνει- για το «οιονεί κράτος-εμιράτο» ισλαμιστών και τζιχαντιστών που εγκαθιδρύει η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία, με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας και του Ιράν.

Οι Κούρδοι της Συρίας και οι Άραβες και Ασσύριοι σύμμαχοί τους, που από κοινού έχουν συστήσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), είναι η μόνη δημοκρατική και κοσμική δύναμη στη χώρα.

Είναι εκείνοι που πολέμησαν με μεγάλες θυσίες το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ρωσία που βρισκόταν όταν οι Κούρδοι μάχονταν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος; Έκανε πλάτες στους Τούρκους να επιτίθενται και να καταλαμβάνουν κουρδικές περιοχές.

Και γιατί φέρθηκε έτσι η Ρωσία; Διότι οι Κούρδοι απέρριψαν την πρότασή της να εγκαταλείψουν τους Αμερικανούς και να συμμαχήσουν μαζί της.

Και γιατί οι Κούρδοι απέρριψαν τη Ρωσία; Διότι όταν οι Κούρδοι πήγαν αρχικά στη Ρωσία, ζητώντας βοήθεια, εκείνη τους αρνήθηκε.

Τη βοήθεια που ζητούσαν οι Κούρδοι την πήραν τελικά από τους Αμερικανούς και οι Κούρδοι από τότε τιμούν τη συμμαχία τους.

Οιονεί κράτος είναι μια πολιτική οντότητα που δεν αντιπροσωπεύει ένα πλήρως θεσμοθετημένο ή αυτόνομο κυρίαρχο κράτος.

Με κίτρινο χρώμα στον χάρτη της Συρίας απεικονίζονται τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr