Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανότουρκος και Γερμανός τζιχαντιστές εξηγούν πώς εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας

Γερμανότουρκος και Γερμανός τζιχαντιστές εξηγούν πώς εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αργούν Ορχάν (Argun Orhan), τουρκικής καταγωγής Γερμανός υπήκοος και ο Ντίεγκ Ρίτσαρντ (Dieg Richard), γεννημένος στη Στουτγάρδη, γνώρισαν το Ισλαμικό Κράτος όσο ζούσαν στη Γερμανία και εντάχθηκαν στις γραμμές του στη Συρία, φτάνοντας μέσω Τουρκίας.

Ο Αργούν Ορχάν παραδόθηκε μόνος του στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), λιποτακτώντας από το Ισλαμικό Κράτος. Ο Ντίεγκ Ρίτσαρντ πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Κούρδους.

Όπως εξήγησαν, η διαδρομή ενός ξένου εθελοντή για να φτάσει στη Συρία ήταν Κωνσταντινούπολη, Ντελότζ, Τζαραμπλούς (συροτουρκικά σύνορα επαρχία Χαλεπιού), Αλ Ραΐ ή μέσω της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Ο Αργούν Ορχάν γεννήθηκε στη Γερμανία. Έχει γερμανική και τουρκική υπηκοότητα.

Έμαθε για το Ισλαμικό Κράτος μέσω διαδικτύου, παρακολουθώντας προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης και από όσα διάβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα βίντεο άκουσε την προτροπή ότι κάθε μουσουλμάνος πρέπει να βοηθά τους άλλους μουσουλμάνους και έτσι αποφάσισε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

«Στα βίντεο έλεγαν ότι το καθεστώς Άσαντ αδικεί τους μουσουλμάνους, έτσι αποφάσισα να κάνω το ταξίδι για να ενταχτώ στο Ισλαμικό Κράτος. Πριν από εμένα ήταν ένας φίλος μου που έφτασε στη Συρία και εντάχτηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Συνήθιζε να αναρτά βίντεο και τα παρακολουθούσα. Αυτά τα βίντεο έδειχναν μουσουλμάνους να βοηθούν άλλους ανθρώπους και έτσι αποφάσισα να βγάλω διαβατήριο και να ταξιδέψω στη Συρία να ενταχτώ στο Ισλαμικό Κράτος».

Διηγήθηκε πώς έφτασε στη Συρία μέσω Τουρκίας. «Έμεινα στην Αττάλεια για τρεις ή τέσσερις ημέρες και μετά πήγα στην πόλη Γκαζιαντέπ. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα την πόλη. Είχα επαφή με κάποιον που ονομαζόταν Άμπου Τζιχάντ Αλ Τονσί. Μου είπε να πάω σε ένα ξενοδοχείο και ότι κάποιος θα ερχόταν και θα με παραλάμβανε από εκεί. Στη συνέχεια εισήλθα στην Τζαραμπλούς, τη συριακή πόλη, που κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, από την (σ.σ. τουρκική) πόλη Γκαζιαντέπ».

Μόλις έφτασε στην Τζαραμπλούς, οι τζιχαντιστές τον χώρισαν από τη σύζυγό του και του πήραν το διαβατήριο.

«Μετά με έστειλαν αμέσως για εκπαίδευση, λάβαμε στρατιωτική εκπαίδευση και μετά με έστειλαν στη στρατιωτική διοίκηση. Με έβαλαν στην αστυνομία του Ισλαμικού Κράτους και εργαζόμουν ως στρατονόμος σε φυλακή. Φυλάκιζα τους λιποτάκτες του Ισλαμικού Κράτους και όσους δεν εκτελούσαν τα καθήκοντά τους».

Είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε πολλές εκτελέσεις μελών του. Όσοι τζιχαντιστές δεν πειθαρχούσαν στις διαταγές τους, απειλούνταν οι οικογένειές τους.

Εάν ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους λιποτακτούσε και συλλαμβανόταν εκτελούνταν αμέσως.

«Επειδή υπηρέτησα στη στρατονομία (σ.σ. του Ισλαμικού Κράτους), υπήρξα μάρτυρας τέτοιων εκτελέσεων και μπορώ να πω ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ».

Όπως τόνισε λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος και παραδόθηκε μόνος του στους Κούρδους και ζητά να γυρίσει στη Γερμανία.

Ντίεγκ Ρίτσαρντ, από μπάρμαν έγινε τζιχαντιστής

Ο 36χρονος Ντίεγκ Ρίτσαρντ ήρθε σε επαφή με το Ισλάμ στο μπαρ που εργαζόταν σε ηλικία 28 ετών.

Στο Ισλάμ τον μύησε ένας Βόσνιος πελάτης και αυτός υπήρξε και η αιτία που εξισλαμίστηκε.

«Ορισμένοι άνθρωποι στη Γερμανία στρατολογούσαν ανθρώπους και τους έστελναν στον τζιχάντ. Με τη βοήθεια ορισμένων ανθρώπων και επηρεασμένος από τα κοινωνικά μέσα, έφτασα στη Συρία να ενταχτώ στο Ισλαμικό Κράτος. Από τη Γερμανία πήγα στην Τουρκία και από εκεί, δίχως καμία δυσκολία, πέρασα στη Συρία».

Από όσα κατέθεσε ο Ρίτσαρντ, χιλιάδες τζιχαντιστές εισήλθαν στη Συρία μέσω Τουρκίας δίχως κανένα εμπόδιο.

«Όταν αποβιβάστηκα στο αεροδρόμιο (σ.σ. της Κωνσταντινούπολης), ο φόβος κυρίευε την καρδιά μου και ξαφνικά κάποιος ήρθε, κουβαλώντας τη βαλίτσα μου, με έβαλε σε ένα αυτοκίνητο και φύγαμε.

»Μετακινούμουν ελεύθερα και εύκολα στην Τουρκία, αν και ήξεραν ποιοι είμαστε και που πηγαίναμε, γνώριζαν και τον ακριβή προορισμό μας, δεν μας εμπόδισαν στη διαδρομή.

»Συγκεντρωθήκαμε στην Κιλίς (σ.σ. της Τουρκίας) και περάσαμε στη Συρία δίχως κανένα στρατιωτικό εμπόδιο από την Τουρκία και όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί για εμάς να περάσουμε και το 2015 πέρασα τα σύνορα και πήγα στη Ράκα, όπου εργάστηκα στο νοσοκομείο της Ράκα, όπου έφτιαχνα προσθετικά μέλη για τους τζιχαντιστές».

Ο Ρίτσαρντ έμεινε στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους για περισσότερο από δύο χρόνια και είχε ενεργό ρόλο στις δράσεις των τζιχαντιστών και εργαζόμενος παράλληλα στο νοσοκομείο.

Συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις των Κούρδων στην ανατολική Συρία όταν με μια ομάδα τζιχαντιστών κατευθυνόταν στην περιοχή Αλ Μαγιαντέν της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr