Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικός τάφος με πάνω από 100 νεκρούς βρέθηκε κοντά στη Σύρτη της Λιβύης

Ομαδικός τάφος με πάνω από 100 νεκρούς βρέθηκε κοντά στη Σύρτη της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω από 100 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο κοντά στη Σύρτη, πόλη που αποτελούσε μέχρι πρότινος προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές την Κυριακή.

Την Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο της Σύρτης, πόλης που απέχει 450 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, έκανε λόγο για 75 πτώματα στον ομαδικό τάφο, στην κοινότητα Αλ Νταχέιρ.

Ωστόσο την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου, Μοχάμαντ αλ Αμίαλ, δήλωσε ότι συνολικά «110 πτώματα βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο».

Τα πρώτα πτώματα που βρέθηκαν σε αυτή την αγροτική περιοχή, περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά της Σύρτης, ανέσυρε η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος.

Κατόπιν «βρέθηκαν ατομικά είδη και κινητά τηλέφωνα πλάι στα πτώματα», διευκρίνισε ο Αμίαλ.

Τα πτώματα, που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, υποβάλλονται σε εξετάσεις γενετικού υλικού από τις λιβυκές Αρχές, ώστε να εξακριβωθούν οι ταυτότητες των νεκρών.

«Το γραφείο του εισαγγελέα μας γνωστοποίησε ότι θα χρειαστούν χρόνος και εξετάσεις DNA» για να γίνει η αναγνώριση των πτωμάτων, συμπλήρωσε ο Αμίαλ.

Η Λιβύη, που σπαράσσεται χρόνια από συγκρούσεις μετατράπηκε σε ασφαλές καταφύγιο για τους τζιχαντιστές μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύθηκε το χάος και κυρίευσε τη Σύρτη τον Ιούνιο του 2015, αλλά δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, με έδρα την Τρίπολη, ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης τον Δεκέμβριο του 2016, έπειτα από οκτώ μήνες φονικών μαχών.

Τον Απρίλιο του 2018, η ΚΕΕ άρχισε μια στρατιωτική επιχείρηση για την καταδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που συνεχίζουν να δρουν στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο στρατός των ΗΠΑ συνεχίζει να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα εναντίον τους, ειδικά νότια της Σύρτης. Έκτοτε, πολλοί τζιχαντιστές κατέφυγαν στην έρημο, όπου προσπαθούν να ανασυνταχθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr