Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαλβίνι ρίχνει «βόμβα» στην Ευρώπη – Σκέφτομαι να διαδεχτώ τον Γιούνκερ στην Κομισιόν!

Ο Σαλβίνι ρίχνει «βόμβα» στην Ευρώπη – Σκέφτομαι να διαδεχτώ τον Γιούνκερ στην Κομισιόν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την ιδέα να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Κομισιόν φλερτάρει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έπειτα από την παρότρυνση «φίλων» του αντιευρωπαϊστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ αυτών, ο Σαλβίνι προφανώς περιλαμβάνει τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και την ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν με τους οποίους συναντήθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς αναζητούν κοινή γραμμή πλεύσης εν όψει των ευρωεκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Οι εκλογές αυτές εκτιμάται ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν θα λήξει η θητεία του Γιούνκερ, τον Οκτώβριο του 2019.

«Είναι αλήθεια. Αρκετοί φίλοι σε χώρες της Ευρώπης μου το έχουν προτείνει», δήλωσε ο 45χρονος Σαλβίνι σε συνέντευξή του στη «Repubblica».

«Είναι κολακευτικό το γεγονός ότι με βλέπουν σαν σημείο αναφοράς για την υπεράσπιση των πολιτών, ακόμη και εκτός Ιταλίας», πρόσθεσε.

Από όταν ανέλαβε καθήκοντα, τον Ιούνιο, ο Σαλβίνι έχει αψηφήσει τις οδηγίες της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό, έχει αναζωπυρώσει την ένταση για το μεταναστευτικό και μόλις αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα δώσει μάχη για την άρση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για την παρέμβασή της στην Ουκρανία.

Βασική θέση του Ιταλού υπουργού είναι πως η παγκόσμια ελίτ, με κύριο εκφραστή τον Εμανουέλ Μακρόν, απέτυχε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ψηφοφόρων και η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μία νέα κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr