Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόβια στον Πολωνό διπλωμάτη που οργάνωσε το φόνο της πλούσιας πεθεράς του

Ισόβια στον Πολωνό διπλωμάτη που οργάνωσε το φόνο της πλούσιας πεθεράς του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Δολοφονίες, Πολωνία,

Τα ισόβια επιβλήθηκαν στον Πολωνό διπλωμάτη Βόισιετς Γιανόφσκι που οργάνωσε τη δολοφονία της πλούσιας πεθεράς του, Ελέν Πάστορ, στο Μονακό, της οποίας ήθελε να πάρει την περιουσία η οποία ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ.

Στις 6 Μαΐου του 2014 η 77χρονη Πάστορ, «βασίλισσα» του Real Estate στο πριγκιπάτο των Γκριμάλντι, έφευγε από νοσοκομείο στη Νίκαια της Γαλλίας όπου είχε πάει να επισκεφθεί τον γιο της.

Ένας άνδρας πυροβόλησε την ηλικιωμένη γυναίκα και τον οδηγό της. Λίγες ημέρες αργότερα ο οδηγός απεβίωσε ενώ η Πάστορ είχε πέσει σε κώμα.

Όταν συνήλθε περιέγραψε τους εκτελεστές της στους αστυνομικούς και είπε: «Φοβάμαι πως θα πρέπει να σας ξαναδώ γιατί έχω να σας πω περισσότερα». Στις 21 Μαΐου η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της.

Πολύ γρήγορα η αστυνομία έφθασε στα ίχνη δύο ανδρών, που όπως αποδείχθηκε είχαν πληρωθεί από τον προσωπικό γυμναστή του γαμπρού της ζάπλουτης Πάστορ για να εκτελέσουν το συμβόλαιο του θανάτου της.

Αρχικά, ο γαμπρός της Πάστορ παραδέχθηκε πως θέλησε να βγάλει από τη μέση την πεθερά του για να αποκτήσει πρόσβαση στην αμύθητη περιουσία της αλλά αργότερα άλλαξε την κατάθεσή του και υποστήριξε πως δεν είχε καταλάβει καλά τι τον ρωτούσε ο ανακριτής εξαιτίας των φτωχών γαλλικών του.

Την Τρίτη κατά την διάρκεια της δίκης του ο Πολωνός διπλωμάτης σόκαρε το δικαστήριο στην Αιξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία, όταν μετά από τέσσερα χρόνια παραδέχθηκε την ενοχή του μέσω του δικηγόρου του.

«Αυτές οι λέξεις που θέλατε να ακούσετε από εκείνον, βγαίνουν από το δικό μου στόμα. Προσπάθησε να τις πει, ήθελε να τις πει, αλλά δεν μπορούσε», είπε ο Ερικ Ντιπόν – Μορέτι, ενώ δίπλα του ο Πολωνός, πρώην διπλωμάτης, έκλαιγε. Πάντως, οι συνήγοροί του υποστήριξαν πως ο «ιθύνων νους» της δολοφονίας της Πάστορ θέλησε να βγάλει από τη μέση την πεθερά του για να προστατεύσει την γυναίκα του Σίλβια από την «βίαιη» μητέρα της.

Όμως, ο εισαγγελέας αντέτεινε πως το κίνητρο του κατηγορούμενου ήταν τα χρήματα αφού οι επιχειρήσεις του ήταν ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Η Σίλβια Ρατκόφσκι διαγνώσθηκε πως πάσχει από καρκίνο το 2012 και η μητέρα της έδινε στο ζευγάρι 500.000 ευρώ τον μήνα υπό τον όρο πως η χορηγία θα σταματούσε αν η κόρη της έφευγε από τη ζωή.

Ο Γιανόφσκι κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάστηκε ισόβια ενώ ο προσωπικός του γυμναστής Πασκάλ Ντοριάκ, που ήταν εκείνος που του βρήκε τους δύο εκτελεστές, που διέπραξαν το έγκλημα, καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλακή.

Ο 49χρονος Ντοριάκ ανέφερε στο δικαστήριο πως ο 69χρονος του ζήτησε να δολοφονηθεί ο οδηγός της πεθεράς του και να κλαπεί το πορτοφόλι της για να φανεί πως επρόκειτο για ληστεία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο Πολωνός πρώην διπλωμάτης πλήρωσε 140.000 ευρώ στον γυμναστή για να βρει τους εκτελεστές της πεθεράς του.

Τα μοιραία λάθη των δολοφόνων που οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη τους

Ο 28χρονος Σαμίν Αίντ Αχμέντ από τις Κομόρες νήσους, που ζούσε στη Μασσαλία, πυροβόλησε την άτυχη Ελέν Πάστορ ενώ ο 35χρονος Αλ Χαίρ Χαμαντί, επίσης, από τις Κομόρες νήσους, ήταν ο συνεργός του. Και οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Οι δύο φυσικοί αυτουργοί της μαφιόζικης δολοφονίας της «χρυσής κληρονόμου» άφησαν πίσω τους πολλά αποδεικτικά στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη τους.

Το πρώτο μοιραίο λάθος που έκαναν είναι πως πήγαν κατά την διάρκεια της ημέρας με ταξί στο νοσοκομείο όπου είχε πάει το θύμα και στήθηκαν απέξω για να την περιμένουν να βγει. Κάμερες ασφαλείας στη Μασσαλία κατέγραψαν τους δύο άνδρες να αγοράζουν κινητά τηλέφωνα και να επιβιβάζονται σε τρένο για τη Νίκαια. Εκεί ανιχνεύτηκαν τα αποτυπώματά τους σε μπουκάλι αφρόλουτρου που άφησαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Οι IDF παρακολουθούν όλους τους στόχους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr