Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς απαντούν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην έκκληση της Μέι «για βοήθεια»

Πώς απαντούν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην έκκληση της Μέι «για βοήθεια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην «έκκληση για βοήθεια», την οποία φέρεται να απηύθυνε εμμέσως πλην σαφώς η Τερέζα Μέι, προτίθενται να ανταποκριθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί το σενάριο του no deal πριν από το Brexit.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσει «όλους τους δρόμους» προκειμένου να βρεθεί μία συμφωνία που θα περάσει από τη Βουλή, εκτιμά η Γερμανίδα καγκελάριος. «Εκτιμώ ότι υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ.

«Θα γίνει», δήλωσε στο ίδιος μήκος κύματος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με την «Guardian», ο πρόεδρος της Κομισιόν πέρασε στους Ευρωπαίους ηγέτες το μήνυμα ότι η Μέι χρειάζεται «βοήθεια» για να «πουλήσει» τη συμφωνία στη Βουλή.

Ανάλογα υπονοούμενα φαίνεται να άφησε και ο Γάλλος πρόεδρος. Αν και απρόθυμος για μεγάλες παραχωρήσεις, ο Εμανουέλ Μακρόν φάνηκε να αναγνωρίζει μετά την απανωτή αποτυχία προόδου στη Σύνοδο Κορυφής τις προηγούμενες ημέρες ότι «το εμπόδιο για τη συμφωνία δεν βρισκόταν στις Βρυξέλλες».

Το μήλον της έριδος εξακολουθεί να είναι κυρίως τα ιρλανδικά σύνορα. Αυτό άφησε να εννοηθεί από την πλευρά του σήμερα Παρασκευή και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

«Το 90% της συμφωνίας που υπάρχει στο τραπέζι έχει συμφωνηθεί με τη Βρετανία», δήλωσε ο Μπαρνιέ εκφράζοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για ένα αίσιο τέλος εξαιτίας της διαφωνίας στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

Η Μέι παραταύτα επιμένει να είναι αισιόδοξη, ενώ υποχωρώντας στην έως σήμερα θέση της αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο μίας παράτασης της λεγόμενης μεταβατικής περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να προλάβει τις αντιδράσεις εντός των Τόρις, η Μέι τονίζει ότι η παράταση, εάν συμφωνηθεί, θα είναι ζήτημα μόνο ολίγων μηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr