Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόμπεο: Μια κρίση διαφαίνεται στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Πόμπεο: Μια κρίση διαφαίνεται στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για νέα κρίση που διαφαίνεται στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πόμπεο κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μεξικανό ομόλογό του, Λουίς Βιδεγαράι.

«Ο πρόεδρος Τραμπ παρουσίασε με σαφήνεια το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Μια κρίση προμηνύεται γρήγορα, με έναν αριθμό ρεκόρ μεταναστών» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την Ονδούρα, όπου χιλιάδες μετανάστες «περνούν» στο Μεξικό, με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ.

«Το Μεξικό, όπως κάθε κράτος δικαίου, θα εφαρμόσει τον νόμο αλλά πάντοτε με ανθρωπιστικό τρόπο» ανταπάντησε ο Βιδεγαράι, ο οποίος ωστόσο, διευκρίνισε ότι όσοι μετανάστες διέρχονται παράνομα από τα σύνορα, τότε θα απελαύνονται.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό και να αναπτύξει δυνάμεις του στρατού, εφόσον οι μεξικανικές αρχές δεν εμποδίσουν το «καραβάνι των μεταναστών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr