Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη τους βουλευτές του VMRO–DPMNE που ψήφισαν «ναι»

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη τους βουλευτές του VMRO–DPMNE που ψήφισαν «ναι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Έχοντας περάσει τον πρώτο σημαντικό σκόπελο, ο Ζόραν Ζάεφ μπορεί πια να αισιοδοξεί ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό. Είναι πάντως μία μακρά και δύσκολη διαδικασία, που υπολογίζεται ότι θα κρατήσει περίπου τρεις μήνες.

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση για τις εξελίξεις σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ενώ συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν τόσο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα.

«Μαζί γράψαμε ιστορία. Το ταξίδι μας για ένα καλύτερο μέλλον, για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ξεκίνησε» υπογράμμισε συνέχισε:

«Το κοινοβούλιο ακολουθώντας τη θέληση του λαού μας, με πλειοψηφία 2/3 εξασφάλισε να διαβούμε τις ανοικτές πύλες προς τις μεγαλύτερες ενώσεις της Δύσης και του κόσμου».

Πρόσθεσε ότι επίκειται η κοινοβουλευτική διαδικασία για την εναρμόνιση των τροπολογιών του Συντάγματος και διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί για τη «συμφιλίωση, τη συγχώρεση και την εθνική ενότητα».

«Ιδιαιτέρως θέλω να συγχαρώ τους βουλευτές από τις τάξεις του VMRO–DPMNE που επέδειξαν θάρρος, έβαλαν πάνω από το κομματικό συμφέρον το συμφέρον της χώρας και ψήφισαν ναι» κατέληξε.

Τον αριθμό των 80 βουλευτών, που του εξασφαλίζουν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 στη σκοπιανή Βουλή για να εγκριθεί μέχρι το τέλος του έτους η Συνταγματική Αναθεώρηση, φαίνεται να συμπλήρωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Η αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έλθει στη συνέχεια η συμφωνία για κύρωση στην ελληνική Βουλή και συνεπάγεται αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία» και τροποποίηση του Προοιμίου και των άρθρων 3 και 49 για να εξαλειφθούν οι αλυτρωτισμοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr