ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ενέργεια, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του
Εγιάλ Ζαμίρ: Προειδοποίηση για «κατάρρευση» των IDF «εκ των έσω» λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Στην περιοχή μας δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κανένα τετελεσμένο και κανένα βήμα χωρίς την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε μήνυμά του για την αυριανή 95η επέτειο (29 Οκτωβρίου) της ίδρυσης του τουρκικού κράτους.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «ο τουρκικός λαός με το σύνθημα «ή ελευθερία ή θάνατος» ξεκίνησε τον εθνικό αγώνα το 1919 επιτυγχάνοντας μια μεγάλη νίκη η οποία στέφθηκε με τη δημοκρατία το 1923».
Όπως είπε «η νεοϊδρυθείσα Δημοκρατία μας η οποία αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες λόγω της σημαντικής γεωγραφικής γεωπολιτικής της θέσης, με την αρχή «η κυριαρχία ανήκει χωρίς όρους στον λαό» αγωνίστηκε χωρίς να λυγίσει απέναντι σε αυτές τις δυσκολίες και δεν έχασε ποτέ τον στόχο της να περάσει το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών».
Ως «τετελεσμένο» ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρεται στην επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης, στην ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου και στην εξόρυξη των υποθαλασσίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.























































