Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λεωνίδας Παππάς: Έτσι σκότωσαν οι Αλβανοί αστυνομικοί τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Λεωνίδας Παππάς: Έτσι σκότωσαν οι Αλβανοί αστυνομικοί τον Κωνσταντίνο Κατσίφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρόεδρος της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης «Ομόνοια», Λεωνίδας Παππάς, μίλησε στο protothema.gr για τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα.

«Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο στην πλατεία του χωριού τοποθετούσε μια πολύ μεγάλη ελληνική σημαία. Ήταν ένα παιδί που εκδήλωνε πολύ έντονα τον πατριωτισμό του.

»Ήθελε να δείξει έντονα την ταυτότητά του και κάθε χρόνο τοποθετούσε αυτή την τεράστια σημαία.

»Έτσι λοιπόν το πρωί δεν βρήκε τη σημαία και είδε μπροστά του κάποιους αστυνομικούς.

»Έτσι υπέθεσε ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί είχαν αφαιρέσει τη σημαία από το σημείο, που την έβαζε κάθε χρόνο.

»Εξοργίστηκε έγινε ένας φραστικός διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς.

»Κάποιος από τους αστυνομικούς του έδειξε το όπλο του και εκείνος θολωμένος πήγε και πήρε το δικό του όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

»Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κάποιον. Αν ήθελε να σκοτώσει θα σκότωνε αλλά δεν ήθελε», ανέφερε ο κ.Παππάς.

Και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια μετά από αυτό πήγε στο χωριό για να κρυφτεί.

»Πήγε σε μια εγκαταλελειμμένη δεξαμενή για να κρυφτεί την ώρα που τον καταζητούσαν οι Αλβανοί αστυνομικοί.

»Ίσως περίμενε να έρθει το βράδυ για να διαφύγει. Δυστυχώς όμως τον εντόπισαν.

»Αυτό που λένε στο χωριό είναι ότι επί μια ώρα ακούγονταν πυροβολισμοί γιατί κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει. Υπάρχουν δυο εκδοχές.

»Η πρώτη λέει ότι η αλβανική αστυνομία του είπε να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα» και φαίνεται να επιλέγει το θάνατο χωρίς να παραδίνεται.

»Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή οι Αλβανοί αστυνομικοί να τον εκτέλεσαν επί τόπου και θέλοντας όμως να φανεί ως συμπλοκή πυροβολούσαν μόνοι τους για να φανεί ότι υπήρξε συμπλοκή.

»Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια».

«Μίλησα ο ίδιος με τους γονείς και μάλιστα μου είπαν ότι τη στιγμή που τον αναζητούσαν, Αλβανοί αστυνομικοί μπούκαραν στο σπίτι της οικογένειας κάνοντάς το άνω κάτω ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τη μητέρα του Κώστα με το κοντάκιο όπλου.

»Για να ομολογήσει το που κρύβεται το παιδί της ενώ οι γονείς δεν γνώριζαν κάτι», σημείωσε ο κ.Παππάς.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η μητέρα του δεν γνωρίζει ότι το παιδί της είναι νεκρό, αλλά ότι έχει συλληφθεί.

»Ο Κωνσταντίνος ήταν πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού και η σύζυγός του από την Κρήτη.

»Η αλήθεια είναι ότι ήταν διαζευγμένος ενώ τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν προσπάθειες επανασύνδεσης.

»Εργαζόταν ως σιδεράς και στα αλουμίνια και δούλευε και Ελλάδα και Αλβανία», κατέληξε.

Στη φωτογραφία η μητέρα του Κωνσταντίνου, την οποία χτύπησαν οι Αλβανοί αστυνομικοί ψάχνοντας στο σπίτι τον 35χρονο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών – Συνάντηση με τον Λευτέρη Νίκα στη Βουλή

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Levantine Greeks Brief European Parliament on the Plight of Syrian Christians

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Ο Αλβανός «δημοσιογράφος» Αρτάν Χότζα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει το οργανωμένο έγκλημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr