Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ στον στρατό: Αν οι μετανάστες σας ρίξουν πέτρες, απαντήστε σαν να ρίχνουν με τουφέκια

Τραμπ στον στρατό: Αν οι μετανάστες σας ρίξουν πέτρες, απαντήστε σαν να ρίχνουν με τουφέκια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αμερικανικός στρατός ενδέχεται να ανοίξει πυρ εναντίον μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ σε περίπτωση που πετάξουν πέτρες εναντίον στελεχών του, διεμήνυσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που καραβάνια μεταναστών από την κεντρική Αμερική βρίσκονται καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικάνος υπενθύμισε ότι μετανάστες πέταξαν πέτρες «ύπουλα και βίαια» εναντίον ανδρών των μεξικανικών δυνάμεων επιβολής της τάξης, ενώ περνούσαν τα σύνορα Γουατεμάλας-Μεξικού.

Αν «πετάξουν πέτρες εναντίον του στρατού μας, ο στρατός μας θα ανταποδώσει», τόνισε σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι έως και 15.000 άνδρες του αμερικανικού στρατού θα αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό.

«Τους είπα (σ.σ. στους στρατιώτες) να θεωρήσουν (τη ρίψη μιας πέτρας) σαν (να δέχονται επίθεση με) ένα τουφέκι. Αν (οι μετανάστες) πετάξουν πέτρες, όπως έκαναν εναντίον της μεξικανικής αστυνομίας και του μεξικανικού στρατού, λέω, θεωρήστε το σαν (επίθεση) με ένα τουφέκι», επέμεινε.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για «υποθετικές καταστάσεις».

«Οι στρατιώτες μας είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες, οι οποίοι διατηρούν πάντα το θεμελιώδες δικαίωμα της νόμιμης αυτοάμυνας», περιορίστηκε να πει, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσονται στην περιοχή για να «υποστηρίξουν τους συνοριοφύλακες», στους οποίους επαφίεται η επιβολή του νόμου.

Ενώ απομένουν λίγα εικοσιτετράωρα ως τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ πολλαπλασιάζει τις δηλώσεις που θεωρεί πως θα κινητοποιήσουν την εκλογική βάση των Ρεπουμπλικάνων, ειδικά για το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Αυτή είναι μια εισβολή», δήλωσε την Πέμπτη, αναγγέλλοντας ότι θα υπογράψει την προσεχή εβδομάδα ένα διάταγμα για το ζήτημα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποδέχονται πλέον αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου παρά μόνο από ανθρώπους που περνούν από επίσημα σημεία εισόδου στη χώρα.

Οι μετανάστες που συλλαμβάνονται στα σύνορα θα οδηγούνται σε καταυλισμούς αποτελούμενους από σκηνές ή άλλες εγκαταστάσεις ώσπου να απελαθούν ή να εγκριθούν οι αιτήσεις τους, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr