Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε πολυετείς ποινές για τους ηγέτες της Καταλονίας

Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε πολυετείς ποινές για τους ηγέτες της Καταλονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Ισπανία, Καταλονία,

Την επιβολή ποινών που φθάνουν τα 25 έτη κάθειρξης ζήτησε σήμερα Παρασκευή στην Ισπανία η εισαγγελία για εννέα ηγέτες του κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, με τις κατηγορίες της στάσης και της κατάχρησης δημόσιων πόρων σε σχέση με την αποτυχημένη προσπάθεια απόσχισης της οποίας ηγήθηκαν πέρυσι.

Ωστόσο, η κρατική εισαγγελία – ένα ξεχωριστό, διορισμένο από την κυβέρνηση σώμα που ασκεί επίσης εισαγγελικά καθήκοντα στην υπόθεση – ανέφερε πως οι κατηγορίες για στάση θα πρέπει να αποσυρθούν προς όφελος της ελαφρύτερης ποινής της εξέγερσης και ότι θα επιδιώξει ποινές που θα φθάνουν κατ’ ανώτατο όριο τα 12 έτη.

Η Μαδρίτη επέβαλε την άμεση διακυβέρνηση της πλούσιας βορειοανατολικής περιφέρειας τον Οκτώβριο του 2017, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της, έπειτα από ένα δημοψήφισμα το οποίο χαρακτήρισαν παράνομο τα ισπανικά δικαστήρια.

Οι εννέα πολιτικοί προφυλακίστηκαν για τον ρόλο τους στην εκστρατεία εκείνη και παραμένουν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους.

Η εισαγγελία ζητεί επίσης ελαφρύτερες κατηγορίες για άλλα εννέα άτομα που κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν στην εκστρατεία και δεν έχουν προφυλακιστεί.

Η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 25 ετών στον πρώην αντιπρόεδρο της περιφέρειας, ηγέτη του αυτονομιστικού κόμματος ERC, Οριόλ Τζουνκέρας.

Προτείνει, επίσης, ποινές που φθάνουν τα 17 έτη κάθειρξης με τις ίδιες κατηγορίες για άλλους οκτώ Καταλανούς πολιτικούς.

Η υπερασπιστική ομάδα των ηγετών θα πρέπει να παρουσιάσει την υπόθεσή της τις ερχόμενες λίγες εβδομάδες – η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την καταλανική περιφερειακή κυβέρνηση. Ο επικεφαλής της, Κιμ Τόρα, θα μιλήσει στους δημοσιογράφους σήμερα το απόγευμα Παρασκευής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Τέμπη: Επίθεση του Αρείου Πάγου στα ΜΜΕ, αλλά καμία απάντηση στις καταγγελίες Καρυστιανού

Ούτε καν ο Βέμπερ δεν στήριξε έμπρακτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr