ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ευρωκοινοβούλιο επικύρωσε ένταξη της Λιθουανίας στην ευρωζώνη

Το Ευρωκοινοβούλιο επικύρωσε ένταξη της Λιθουανίας στην ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την υιοθέτηση του ευρώ από τη Λιθουανία την 1η Ιανουαρίου του 2015 εισηγήθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σχετική ψηφοφορία την Τετάρτη.

To αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βρίσκει το Κοινοβούλιο σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στη διάρκεια της συνόδου κορυφής που έγινε τον Ιούνιο.

Το νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίθηκε με 545 ψήφους υπέρ, 116 κατά και 34 αποχές και τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης του ευρώ από τη Λιθουανία την 1η Ιανουαρίου το 2015.

Η Λιθουανία θα αποτελέσει έτσι το 19ο μέλος της ευρωζώνης, μετά τη Λετονία (2014), την Εσθονία (2011), τη Σλοβακία (2009), την Κύπρο και τη Μάλτα (2008), τη Σλοβενία (2007), την Ελλάδα (2001), και το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, την Πορτογαλία και τη Φινλανδία (1999).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραματίζει συμβουλευτικό ρόλο στον έλεγχο της κατάστασης των υποψήφιων προς ένταξη στην ευρωζώνη χωρών. Το τελικό πράσινο φως αναμένεται να δοθεί από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 23 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης για τη διαφύλαξη δεκαπέντε αιώνων ιστορίας

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr