Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι βλέπουν «σχέδιο παρέμβασης» Τραμπ στις έρευνες του εισαγγελέα Μιούλερ

Ποιοι βλέπουν «σχέδιο παρέμβασης» Τραμπ στις έρευνες του εισαγγελέα Μιούλερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγο προτού υποχρεώσει σε παραίτηση τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, δήλωσε ξεκάθαρα: «Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ δεν κάνει καλό στη χώρα. Πρέπει να τελειώσει. Θα μπορούσα να την τερματίσω όποτε ήθελα, αλλά δεν το έκανα».

Λίγες ώρες μετά, ο Σέσιονς αποτελούσε πλέον παρελθόν για την αμερικανική κυβέρνηση, γεγονός που συνιστά, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, σαφή παρέμβαση στην έρευνα Μιούλερ.

Για «σχέδιο παρέμβασης» μίλησε και ο Δημοκρατικός πολιτικός Τζέρι Νάντλερ, ο οποίος αναμένεται να είναι ο επόμενος επικεφαλής της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τη δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι σημαίνει αυτό και τι διακυβεύεται: είναι μια συνταγματικά επικίνδυνη στιγμή για τη χώρα μας και για τον πρόεδρο», τόνισε ο Νάντλερ υπονοώντας την έρευνα σχετικά με το αν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την εκστρατεία του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στο ίδιο μήκος κύματος, Ρεπουμπλικανοί σε ανώτατα αξιώματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επιμένουν ότι η έρευνα πρέπει να συνεχίσει με κάθε τρόπο.

Μεταξύ αυτών και ο νεοεκλοεγείς γερουσιαστής της Γιούτα Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη «να συνεχιστεί το σημαντικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης και να ολοκληρωθεί η έρευνα του ειδικού ανακριτή χωρίς διακοπή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr