Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το… πονηρό σχέδιο Τραμπ για να μειώσει τις ροές μεταναστών – Τι θα κάνει

Το… πονηρό σχέδιο Τραμπ για να μειώσει τις ροές μεταναστών – Τι θα κάνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tη λήψη ενός μέτρου που περιορίζει δραστικά τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου από μετανάστες και πρόσφυγες ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης προβλέπει ότι θα απαγορεύεται σε όσους περνούν παράτυπα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ να ζητούν προστασία.

Το μέτρο αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι μετανάστες οι οποίοι δεν εισέρχονται στη χώρα μέσω επίσημων σημείων εισόδου δεν θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις για να τους χορηγηθεί άσυλο στις ΗΠΑ.

«Το σύστημα ασύλου (της χώρας) μας αδυνατεί να αντεπεξέλθει, διότι υποβάλλονται υπερβολικά πολλές αιτήσεις ασύλου από αλλοδαπούς που δεν το δικαιούνται», γεγονός που θέτει υπό «τρομερή πίεση τους πόρους μας» και «μας εμποδίζει από το να είμαστε σε θέση να χορηγούμε άσυλο έγκαιρα σε εκείνους που το δικαιούνται αληθινά», αναφέρει κοινή ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν και ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μάθιου Ουίτακερ.

«Βάσει της νομοθεσίας μας για τη μετανάστευση, ο πρόεδρος έχει τη δικαιοδοσία να αναστέλλει ή να περιορίζει την είσοδο αλλοδαπών στις ΗΠΑ εάν θεωρεί ότι αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Απαγορεύουμε στους αλλοδαπούς που παραβιάζουν την προεδρική εντολή απαγόρευσης (της παράτυπης) εισόδου ή άλλα περιοριστικά μέτρα» να ζητούν άσυλο, αναφέρουν οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τραμπ.

Το παραπάνω μέτρο είναι σίγουρο ότι θα αμφισβητηθεί στα αμερικανικά δικαστήρια. Άμεση ήταν η αντίδραση της οργάνωσης υπεράσπισης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ACLU, η οποία επισήμανε σε ανακοίνωσή της:

«Η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει ρητά σε οποιοδήποτε πρόσωπο να ζητάει άσυλο, είτε μπαίνει στη χώρα μέσω επίσημου σημείου εισόδου, είτε όχι. Είναι παράνομο να παρακάμπτεται αυτός ο κανόνας, είτε με υπουργική απόφαση, είτε με διάταγμα».

Στη διάρκεια διαγγέλματός του για τη μετανάστευση που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά την περασμένη εβδομάδα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε αναγγείλει ότι θα υπέγραφε διάταγμα για το ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr