Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανέβηκαν στους 14 οι νεκροί από την κατολίσθηση βράχων στο Νιτερόι της Βραζιλίας (φωτο)

Ανέβηκαν στους 14 οι νεκροί από την κατολίσθηση βράχων στο Νιτερόι της Βραζιλίας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Κατολισθήσεις,

Στους 14 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση βράχων που σηημειώθηκε στη Βραζιλία στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, μετά την ανάσυρση άλλων τεσσάρων σορών από τα σωστικά συνεργεία.

Τουλάχιστον εννέα σπίτια κι ένα εστιατόριο καταστράφηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν αποκολλήθηκαν ογκόλιθοι από τον λόφο Μπόα Εσπεράνσα, μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο βαριά τραυματισμένοι, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.

«Έβρεξε πολύ τις δύο τελευταίες ημέρες» κι οι αρχές είχαν κηρύξει «κατάσταση επιφυλακής, ειδικά στο Νιτερόι, όπου έγινε σύσταση στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς ασφαλείς περιοχές», δήλωσε το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Globo ο Χομπέρτου Χομπαντέι, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Πολιτείας Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η πυροσβεστική και η χωροφυλακή στην Πολιτεία, που ανέπτυξαν συνολικά περίπου 200 άνδρες στον σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση, επιχειρούσαν αδιάκοπα το Σάββατο και την Κυριακή για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια, καθώς και για να βοηθήσουν τους κατοίκους του Νιτερόι, που συνδέεται με το Ρίο με μια μεγάλη γέφυρα.

«Το 2012, όταν είχε γίνει καταγραφή των περιοχών υψηλού κινδύνου, αυτή η περιοχή δεν είχε θεωρηθεί πως ήταν υψηλού κινδύνου», διαβεβαίωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Χοντρίγκου Νέβες, δήμαρχος του Νιτερόι.

Ωστόσο ο Κλάουντιο ντος Σάντους, εκπρόσωπος μιας ένωσης κατοίκων της συνοικίας Μπόα Εσπεράνσα, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Globo πως ένα από τα σπίτια στον λόφο είχε χαρακτηριστεί πρόσφατα επικίνδυνο λόγω του ενδεχομένου πτώσης βράχων, ωστόσο οι κάτοικοί του δεν ήθελαν να το εγκαταλείψουν.

Τον Απρίλιο του 2010, σχεδόν 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φαβέλα στο Νιτερόι, εξαιτίας κατολίσθησης που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Βραζιλία: Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών

«Βράζει» η Βραζιλία – Τρελός καύσωνας: Τα θερμόμετρα στο Ρίο έδειξαν 58,5°C

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr