ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Καλπάζουν οι Πράσινοι στη Γερμανία – Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για Μέρκελ

Δημοσκόπηση: Καλπάζουν οι Πράσινοι στη Γερμανία – Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόλις τρεις μονάδες χωρίζουν τους Πράσινους από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα το βραδυ της Πέμπτης, η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι μονάδες και φθάνουν στο 23%, 14 μονάδες πάνω από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017.

Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με απώλεια μίας μονάδας βρίσκεται στο 14%, ποσοστό που συγκεντρώνει και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση.

Η Αριστερά (Die Linke) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 9%, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να χάνουν δύο μονάδες και να μένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.

Για την Καγκελάριο Μέρκελ ωστόσο η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι να φθάνει το 50%.

Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, για τον οποίον δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20%, το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον Βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δούναβης: Βρέθηκαν σκελετοί Γερμανών στρατιωτών του 1945 πάνω σε μοτοσικλέτα

Γερμανία: Η ακροδεξιά AfD σε ιστορικό υψηλό 28% – Διευρύνει το προβάδισμα από το CDU/CSU του Μερτς

ΔΕΘ 2026: Το Μαξίμου ψάχνει μέτρα υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων – Τι έχει πέσει στο τραπέζι

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Γενς Σπαν μετά τις αντιδράσεις για την απόκτηση παιδιού με τον σύζυγο του, με παρένθετη μητέρα

Poll of Polls: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 17,3% η Ε.Λ.Α.Σ. και 9κομματική Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr