Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

6.500 μισθοφόροι των Τούρκων -Μεραρχία Αλ Χάμζα- έτοιμοι να επιτεθούν στην πόλη Κόμπανι

6.500 μισθοφόροι των Τούρκων -Μεραρχία Αλ Χάμζα- έτοιμοι να επιτεθούν στην πόλη Κόμπανι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία δύναμη από 6.500 ισλαμιστές μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχει συγκεντρώσει η Τουρκία για να συμμετάσχουν στην επικείμενη επίθεση ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Οι 6.500 αυτοί άνδρες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU, είναι μέλη της λεγόμενης «Μεραρχίας Αλ Χάμζα».

Η Αλ Χάμζα είναι η πλέον αφοσιωμένη στους Τούρκους μισθοφορική δύναμη, στην πραγματικότητα αποτελεί προέκταση του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Masdar News, οι Τούρκοι στοχεύουν να επιτεθούν και να καταλάβουν τη μαρτυρική κουρδοσυριακή πόλη Κόμπανι.

Η Κόμπανι έγινε γνωστή παγκοσμίως εξαιτίας της ηρωικής της αντίστασης στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι υπερασπιστές της ήταν οι πρώτοι που αντιστάθηκαν νικηφόρα στην αήττητη μέχρι τότε εξτρεμιστική οργάνωση.

Η αποτυχία του Ισλαμικού Κράτους να αλώσει την Κόμπανι ήταν και η αρχή για την αντίστροφη μέτρηση της παντοδυναμίας του.

Οι τζιχαντιστές όχι μόνο έχασαν στην πολιορκία της Κόμπανι την «αφρόκρεμα» της πρώτης σειράς εθελοντών και διαδικτυακών «αστέρων» της οργάνωσης, αλλά και οι τρομαγμένοι λαοί της Μέσης Ανατολής είδαν για πρώτη φορά ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να ηττηθεί.

Μεραρχία Αλ Χάμζα

Στην εν λόγω μεραρχία ατάκτων μισθοφόρων υπηρετούν Τουρκμένοι, Άραβες και Κούρδοι δοσίλογοι. Αν και ξεκίνησε ως συριακή «αντιστασιακή» οργάνωση μετεξελίχθηκε σε προέκταση του τουρκικού στρατού.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η Τουρκία αποζημιώνει τους συγγενείς κάθε νεκρού μισθοφόρου της Αλ Χάμζα με τουρκικά διαβατήρια και 60.000 τουρκικές λίρες μετρητά.

Οι μισθοφόροι της Αλ Χάμζα παρελαύνουν πάντα με την τουρκική σημαία μπροστά, δίπλα στην υποτιθέμενη «επαναστατική συριακή». Οι άνθρωποι αυτοί δεν πολεμάνε για αλλαγή καθεστώτος στη Συρία. Μάχονται για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εξάλλου οι περισσότεροι είναι τουρκμενικής καταγωγής, δηλαδή Τούρκοι της Συρίας.

Όταν ο τουρκικός στρατός εισέβαλε για πρώτη φορά στη Συρία, στα τέλη Αυγούστου 2016, με την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», η Μεραρχία Αλ Χάμζα εισήλθε από τις πρώτες στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς στα σύνορα πίσω από τα τουρκικά τανκς.

Το Σεπτέμβριο του 2017 η Μεραρχία Αλ Χάμζα δημιούργησε μια «στρατιωτική Ακαδημία» στην τουρκοκρατούμενη συριακή πόλη Αλ Μπαμπ.

Στις αρχές του 2018 η Μεραρχία Αλ Χάμζα συμμετείχε στη δεύτερη τουρκική εισβολή στη Συρία, στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», με στόχο την κατάληψη του κουρδικού θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Τον Φεβρουάριο του 2018 ένα τάγμα Κούρδων δοσίλογων, τα «Κουρδικά Γεράκια» ή αλλιώς «Κόκκινα Μπερέ», εντάχθηκαν στη Μεραρχία Αλ Χάμζα. Τα «Κουρδικά Γεράκια» έχουν δύναμη 600 ανδρών υπό τη διοίκηση του Χασάν Αμπντουλάχ Κουλί.

Στις 18 Μαρτίου 2018 η Μεραρχία Αλ Χάμζα συμμετείχε στην κατάληψη της κουρδικής πόλης Εφρίν, όταν οι μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αποσύρθηκαν από την πόλη.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr