Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες οδηγίες δόθηκαν στους Αμερικανούς στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό

Ποιες οδηγίες δόθηκαν στους Αμερικανούς στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η προστασία των αξιωματούχων και όχι η βία εις βάρος των μεταναστών είναι ο στόχος της στρατιωτικής αστυνομίας στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις ενόσω το μεταναστευτικό καραβάνι έχει φθάσει στον προορισμό του έπειτα από έναν μήνα πεζοπορίας διά μέσου του Μεξικού.

«Δεν έχουν όπλα στα χέρια τους. Μην ανησυχείτε», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι οι περί τους 6.000 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων δεν έχουν καν οδηγίες να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Οπλισμένοι με κλομπ και ασπίδες, μπορούν μόνο να θέσουν υπό κράτηση τους μετανάστες «για λίγα λεπτά, ούτε καν ώρες», πρόσθεσε.

Οι χιλιάδες μετανάστες από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησαν αποφασισμένοι πριν από έναν μήνα με σκοπό να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ, σε μία ύστατη προσπάθεια να ξεπεράσουν τη φτώχεια και τη βία που μαστίζουν τις χώρες τους.

Από την αρχή του ταξιδιού τους, το οποίο συνέπεσε με τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «εισβολή» και προσπάθησε να πείσει ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τη σταματήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποσχέθηκε να οριστικοποιήσει άμεσα αυστηρότερα μέτρα για τους μετανάστες, ένα μέτρο ωστόσο το οποίο απορρίφθηκε από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να ερμηνεύσει το απανωτό δικαστικό φρένο στα αντιμεταναστευτικά σχέδιά του σε πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος δικαστής «ήταν του Ομπάμα».

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την μήνιν του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, ο οποίος προχώρησε στο ασυνήθιστο βήμα να επικρίνει τον Τραμπ.

«Δεν έχουμε δικαστές του Ομπάμα ή του Τραμπ ή του Μπους ή του Κλίντον», δήλωσε με νόημα ο δικαστής Ρόμπερτς. «Αυτό που έχουμε είναι μία εκπληκτική ομάδα από αφοσιωμένους δικαστές που κάνουν το καλύτερο για ίσα δικαιώματα σε όσους εμφανίζονται ενώπιόν τους», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr