ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Μεξικό, Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πιστός Πατριώτης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Πρόσφυγες,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε εκ νέου την Πέμπτη να κλείσει τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ακόμα και για τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί με την άφιξη χιλιάδων μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.
«Εάν φθάσουμε σε ένα σημείο όπου θα χάσουμε τον έλεγχο ή θα υπάρξει βία, θα κλείσουμε προσωρινά την είσοδο στη χώρα έως η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο» είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους.
«Θέλω να σημειώσω (ότι αυτό θα γίνει) σε όλα τα σύνορα, το Μεξικό δεν θα μπορεί πλέον να πουλάει τα αυτοκίνητά του στις ΗΠΑ» διευκρίνισε ο δισεκατομμυριούχος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη απειλήσει στα μέσα Οκτωβρίου, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις ενδιάμεσες εκλογές, ότι θα έκλεινε τα σύνορα για να εμποδίσει τους χιλιάδες μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα του, εάν το Μεξικό δεν ήταν «ικανό» να «σταματήσει αυτήν την επίθεση».
Έκτοτε, ενώ οι μετανάστες άρχισαν να κατακλύζουν τα σύνορα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έστειλε χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή.
Οι στρατιώτες έχουν την άδεια να κάνουν χρήση «θανάσιμης βίας εφόσον χρειαστεί» υπογράμμισε ο ίδιος σήμερα, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως ελπίζει αυτό να μην χρειαστεί.
«Πολλοί από αυτούς είναι εγκληματίες» υποστήριξε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, «είδατε τι συμβαίνει στην Τιχουάνα», στη μεξικανική πλευρά των συνόρων, «άρχισαν να παλεύουν με τα γυμνά τους χέρια στους δρόμους».






















































