Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι άνθρωποι στα Σκόπια είναι τρελοί – «Είμαστε βιβλικό έθνος» – «Έλληνες και Βούλγαροι αρπάζουν τους ήρωές μας»

Οι άνθρωποι στα Σκόπια είναι τρελοί – «Είμαστε βιβλικό έθνος» – «Έλληνες και Βούλγαροι αρπάζουν τους ήρωές μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στα Σκόπια μπροστά στο Κοινοβούλιο, από το «αρχαιομακεδονικό» κίνημα «Μποϋκοτάζ», ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο ανεξάρτητος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Χρίστιαν Μπενίτο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους. Τα λόγια του έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους διαμαρτυρόμενους για τις συνταγματικές αλλαγές, γράφει το δημοσίευμα της σκοπιανής Expres που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Είμαστε η ασπίδα του κράτους. Η Μακεδονία είναι αιώνια. Το μόνο επίθετο ή γεωγραφικός προσδιορισμός που μπορεί να γίνει ανεκτός είναι «Αρχαία Μακεδονία»!», είπε ο Χρίστιαν Μπενίτο και συνέχισε:

«Η Μακεδονία του Αιγαίου είναι δική μας, δική μας είναι και η Πιρίνσκα Μακεντόνια (σ.σ. του Πιρίν στη Βουλγαρία), ζήτω η ενωμένη Μακεδονία!».

Όπως ανέφερε μιλώντας στους «αρχαιομακεδόνες» συμπατριώτες του, «θέλουν να μας κάνουν ένα έθνος χωρίς ήρωες, να μας αρπάξουν όλους τους Μακεδόνες ήρωες της αρχαιότητας η Ελλάδα και όλους τους Μακεδόνες ήρωες από τον έβδομο αιώνα μέχρι το 1945 η Βουλγαρία.

»Θέλουν να μας κάνουν ένα τεχνητό έθνος για να το χρησιμοποιήσουν, θέλουν μια βιβλική χώρα, όπως η δική μας, να ξαναδημιουργηθεί το 2019», είπε ο Μπενίτο συναισθηματικά φορτισμένος μπροστά από τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις επιλογές της εξουσίας, γράφει το κείμενο.

Αναφέρθηκε σε «βιβλική χώρα» διότι οι Σκοπιανοί, μεταξύ των άλλων παλαβών που έχουν υιοθετήσει, είναι ότι το ψευδομακεδονικό τους «έθνος» αναφέρεται και στην Παλαιά Διαθήκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Απογοήτευση των ΗΠΑ για το «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεσμευτική και για τις δύο χώρες και η τήρηση της είναι αναγκαία και υποχρεωτική

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Φάμελλος: Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την κύρωση των 3 μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr