Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένταση στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ: Mετανάστες διαδήλωσαν για τα μέτρα ασφαλείας

Ένταση στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ: Mετανάστες διαδήλωσαν για τα μέτρα ασφαλείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένταση επικράτησε χθες Πέμπτη στην Τιχουάνα, στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, όπου εκατοντάδες μετανάστες από το λεγόμενο «μεταναστατικό καραβάνι» διαδήλωσαν για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία δημιούργησαν τεράστιες ουρές.

Οι μετανάστες, άνδρες ως επί το πλείστον, αλλά και γυναίκες με μικρά παιδιά, έφυγαν από το καταφύγιο που τους παρείχαν οι τοπικές αρχές για να κατευθυνθούν προς το σημείο εισόδου στην Καλιφόρνια.

Το πέρασμα μεταξύ των δύο χωρών ωστόσο έκλεισε για 15 λεπτά, καθώς ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε μια «μεγάλης κλίμακας άσκηση επιχειρησιακής ταχύτητας», στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα και αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί, σύμφωνα με την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία για την προστασία των συνόρων. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυε εκ νέου απειλές ότι θα κλείσει όλα ανεξαιρέτως τα σύνορα με το Μεξικό, εάν περισσότεροι μετανάστες από την Κεντρική Αμερική ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με το καραβάνι.

Παράλληλα, υιοθετώντας διαφορετική γραμμή από εκείνη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις, ο οποίος επέμενε ότι οι μετανάστες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα έχουν οδηγίες να χρησιμοποιήσουν «φονική δύναμη», εφόσον παραστεί αναγκαίο.

Οι χιλιάδες μετανάστες από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα με λιγοστά υπάρχοντα, αλλά αποφασισμένοι να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ, σε μία ύστατη προσπάθεια να ξεπεράσουν τη φτώχεια και τη βία που μαστίζουν τις χώρες τους.

«Είμαστε ήδη απελπισμένοι. Χθες το βράδυ έβρεξε και είμαστε όλοι μούσκεμα. Είμαστε όλοι άρρωστοι. Τα παιδιά μου είνα άρρωστα και δεν έρχεται κανείς να μας βοηθήσει», έλεγε στο Reuters μετανάστης από την Ονδούρα.

Από την αρχή του ταξιδιού τους, το οποίο συνέπεσε με τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «εισβολή» και προσπάθησε να πείσει ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τη σταματήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποσχέθηκε να οριστικοποιήσει άμεσα αυστηρότερα μέτρα για τους μετανάστες, ένα μέτρο ωστόσο το οποίο απορρίφθηκε από τα αμερικανικά δικαστήρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr