ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριές απώλειες για Ισλαμικό Κράτος και SDF στην αν. Συρία – Εκατοντάδες νεκροί από τον Αύγουστο

Βαριές απώλειες για Ισλαμικό Κράτος και SDF στην αν. Συρία – Εκατοντάδες νεκροί από τον Αύγουστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαριές απώλειες έχει υποστεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στις συγκρούσεις του με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην ανατολική Συρία, στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, στον τελευταίο του θύλακα στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει από τον Αύγουστο (τρεις μήνες μαχών) 739 τζιχαντιστές.

Βαριές όμως είναι οι απώλειες και για τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τη συμμαχία ενόπλων δημοκρατικών οργανώσεων Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ίδιο Παρατηρητήριο, οι SDF έχουν χάσει 452 μαχητές.

Στις παράπλευρες απώλειες, το Παρατηρητήριο προσθέτει και περίπου 300 νεκρούς αμάχους, εκ των οποίων πολλά παιδιά.

Μέσα στον κόκκινο κύκλο είναι ο θύλακας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη. Με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχουν οι SDF και με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τυνησία: Οριστική καταδίκη – 55 χρόνια κάθειρξη σε τζιχαντιστή ηγέτη

Εκρήξεις στη Δαμασκό και ο «φιλελεύθερος» Μακρόν αγκαλιά με τον τζιχαντιστή «μεταβατικό Πρόεδρο» της Συρίας

Δαμασκός: Εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο του Εμανουέλ Μακρόν – Τρεις νεκροί

Τούρκος κωμικός οδηγήθηκε στη φυλακή για εξύβριση του Ερντογάν

We must stop the pseudo-caliph Erdogan NOW, before he plunges the region into a neo-Ottoman war

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr