Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο – ΣΟΚ: 43χρονος πολίτης νεκρός από αδιανόητη αστυνομική βία

Βίντεο – ΣΟΚ: 43χρονος πολίτης νεκρός από αδιανόητη αστυνομική βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους τα όσα συμβαίνουν στο βίντεο που ακολουθεί. Ένας 43χρονος άοπλος άνδρας πέφτει νεκρός στα χέρια 5 αστυνομικών, μέρα μεσημέρι, μπροστά από ένα κατάστημα καλλυντικών σε δρόμο της Νέας Υόρκης.

“Δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να αναπνεύσω”, φωνάζει ο άνδρας στο έδαφος, τουλάχιστον τρεις φορές.

Τελικά, ο Έρικ Γκαρνέρ, πατέρας έξι παιδιών, σταμάτησε να αναπνέει και οι αστυνομικοί κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες.

Ήταν όμως αργά…

Το έγκλημά του; Πουλούσε αρτοσκευάσματα δικής του παραγωγής έξω από το κατάστημα, ενώ στο παρελθόν είχε συλληφθεί για εμπόριο τσιγάρων και κατοχή κάνναβης.

Θυμωμένοι πολίτες κατέγραψαν όλο το περιστατικό με τα κινητά τους:

Σύμφωνα με την Daily News, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είπε μόνο ότι ο άνθρωπος υπέστη καρδιακό επεισόδιο ενώ είχε συλληφθεί και πέθανε στο νοσοκομείο Ρίτσμοντ.

Η σύζυγός του όμως έχει άλλη άποψη: “Καλύπτουν τους εαυτούς τους. Ο Έρικ απλώς χώρισε κάποιους εμπλεκόμενους σε τσακωμό. Κακοποίησαν τον άνδρα μου μέχρι που τον σκότωσαν”.

n1

Πάντως οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα την Τρίτη το βράδυ, ενώ όπως παραδέχονται ο Γκαρνέρ δεν είχε κανένα όπλο ή επικίνδυνο αντικείμενο μαζί του.

Κάτοικος του Staten Island καθόταν μπροστά από το κατάστημα με τα καλλυντικά λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, όταν δύο αστυνομικοί με πολιτικά ξεκίνησαν να τον ρωτάνε για αφορολόγητα τσιγάρα.

Ο Γκαρνέρ ακούγεται να επιμένει πως δεν έκανε κάτι τέτοιο και πως απλώς κάνει τη δουλειά του. Μετά ξεσπά, όχι όμως βίαια: “Κάθε φορά που με βλέπετε θέλετε να μου δημιουργείτε πρόβλημα. Κουράστηκα και αυτό σταματά σήμερα”.

n13

Ο 22χρονος που κατέγραψε το περιστατικό προσπάθησε να παρέμβει, λέγοντας πως ο φίλος του απλώς σταμάτησε έναν καβγά ανάμεσα σε τρεις άντρες και δεν πουλούσε τσιγάρα.

Μόλις ο Γκαρνέρ αρνήθηκε να βάλει τα χέρια πίσω από την πλάτη του ένας αστυνομικός του ορμά από πίσω και τον ρίχνει στο έδαφος. Ακολουθούν τρεις ένστολοι οι οποίοι τον πετάνε στο έδαφος.

n12

Συνολικά έξι φορές ούρλιαξε ο άνθρωπος ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, με τους αστυνομικούς να λένε ότι είναι εντάξει.

“Τον έπνιγαν. Έλεγε ξανά και ξανά δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε, φύγετε από πάνω μου. Αλλά αντί γι αυτό τόσο περισσότεροι έπεφταν πάνω του”, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

n11n11

n2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr