Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονιστικές εικόνες: Ο Ελληνοκαναδός που πέρασε την “Πύλη της Κολάσεως”

Συγκλονιστικές εικόνες: Ο Ελληνοκαναδός που πέρασε την “Πύλη της Κολάσεως”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γιώργος Κουρούνης, ένας Ελληνοκαναδός εξερευνητής και κυνηγός καταιγίδων, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που πέρασε την “Πύλη της Κολάσεως”, έναν κρατήρα με φωτιά που σιγοκαίει στην έρημο του βόρειου Τουρκμενιστάν.

Ο κρατήρας Darvaza, βάθους 30 μέτρων και πλάτους 65, δημιουργήθηκε όταν οι σοβιετικοί επιστήμονες έβαλαν φωτιά για να κάψουν δηλητηριώδη αέρια κάτω από μια εξέδρα γεώτρησης.

k666

Πριν από έναν περίπου χρόνο, ο ομογενής Γιώργος Κουρούνης, σε αποστολή που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το National Geographic, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε στα βάθη του κρατήρα, καταφέρνοντας να συλλέξει δείγματα του εδάφους, τα οποία εξέτασαν οι επιστήμονες που προσπαθούν να μάθουν αν κάτω από τέτοιες σκληρές συνθήκες μπορεί να υπάρξει ζωή.

k11

k33

“Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν αυτό στη Γη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο μέρος με λάκκο καύσης μεθανίου, που είναι σαν να εκτοξεύεται από το έδαφος σε υψηλή πίεση. Είναι συναρπαστικό, είναι εντυπωσιακό, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε για αυτό το φαινόμενο” αναφέρει ο ίδιος για την εμπειρία του στην εφημερίδα Guardian και εξηγεί:

“Χρειάστηκα ενάμιση χρόνο για την προετοιμασία και το σχεδιασμό της αποστολής, για να πάρω την άδεια και να επανδρώσω την ομάδα μου”.

k66

“Όταν μπήκα μέσα πρώτη φορά και κοίταξα κάτω ήταν σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η φωτιά και η ζέστη στρεβλώνει τον αέρα γύρω και το κύμα θερμότητας είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούσαμε να κοιτάξουμε κατ’ ευθείαν προς τον άνεμο. Προστατεύαμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας όταν βρισκόμασταν την άκρη του κρατήρα”.

k44

k77

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με ομογενείς στη Βοστώνη

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr