Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To Πεντάγωνο προειδοποιεί τον Ερντογάν: Απαράδεκτη μια επίθεση στους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη

To Πεντάγωνο προειδοποιεί τον Ερντογάν: Απαράδεκτη μια επίθεση στους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία μονομερής τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, εάν ξεκινήσει, θα ήταν απαράδεκτη και η Άγκυρα θα πρέπει να συμβουλευθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντιμετώπιση της κατάστασης ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Σον Ρόμπερτσον.

Την Τετάρτη η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός εισβάλει στη βόρεια Συρία κατά των σοσιαλιστικών κουρδικών δυνάμεων και των δημοκρατικών αραβικών που συνιστούν από κοινού τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

«Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία από οποιοδήποτε πλευρά, ιδιαίτερα επειδή το αμερικανικό προσωπικό μπορεί να είναι παρών ή κοντά, προκαλεί σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο Ρόμπερτσον την Τετάρτη όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση της Τουρκίας.

«Θα θεωρούσαμε τέτοιες ενέργειες απαράδεκτες … ο συντονισμός και η διαβούλευση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας είναι η μοναδική προσέγγιση για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν την ασφάλεια σε αυτή την περιοχή».

Ασυντόνιστες στρατιωτικές επιχειρήσεις θα υπονομεύσουν τα κοινά αμερικανο-τουρκικά συμφέροντα στη Συρία, δήλωσε ο Ρόμπερτσον. Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και βασικός εταίρος της ομάδας του Διεθνούς Συνασπισμού κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και οι δύο χώρες έχουν σοβαρές υποχρεώσεις η μία στην ασφάλεια της άλλης, πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες στην ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τελειώσει και ότι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), παραμένουν «αφοσιωμένος εταίρος» ενάντια στην εξτρεμιστική οργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα: Η Τουρκία θα επιτεθεί τα επόμενα 24ωρα σε ΗΠΑ και Κούρδους στη βόρεια Συρία – Το ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr