Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ έφυγε και το CDU ανέβασε ποσοστά – Tι έδειξε δημοσκόπηση

Η Μέρκελ έφυγε και το CDU ανέβασε ποσοστά – Tι έδειξε δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενίσχυση των δυνάμεων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή της Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ στην ηγεσία του κόμματος. Η αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών, φαίνεται ότι γίνεται σε βάρος του ποσοστού των Πρασίνων.

Ταυτόχρονα, η δημόσια παρέμβαση του προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέρ της υποψηφιότητας του Φρίντριχ Μερτς, φαίνεται ότι του στοιχίζει σε δημοτικότητα.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 30% (+3), το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 16% (+1), όσο και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) (-1).

Οι Πράσινοι παραμένουν στην δεύτερη θέση με 19% (-3), η Αριστερά παραμένει σταθερή στο 9% και οι Φιλελεύθεροι συγκεντρώνουν 7% (-1).

Επισημαίνεται ότι με αυτά τα ποσοστά, θα ήταν εφικτή κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Χριστιανικής Ένωσης και Πρασίνων.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή της κυρίας Κραμπ – Καρενμπάουερ, φαίνεται ότι η αποδοχή της στην γερμανική κοινή γνώμη και στους ψηφοφόρους του CDU, είναι μεγαλύτερη από ό,τι στο εσωτερικό του κόμματός της, όπου κέρδισε με μόλις 35 ψήφους διαφορά από τον Φρίντριχ Μερτς.

Η δημοσκόπηση του ZDF αποτυπώνει ότι το 55% των Γερμανών θεωρεί σωστή για το CDU την εκλογή της, ενώ την ίδια άποψη εκφράζει το 72% εκείνων που ψήφισαν το κόμμα στις τελευταίες εκλογές.

Αντίθετη άποψη έχει το 28% και το 17% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, το 60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το CDU είναι διχασμένο στα σημαντικά ζητήματα, ενώ το 53% δεν περιμένει να αλλάξουν πολλά με τη νέα ηγεσία.

Στην ερώτηση εάν η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ θα μπορούσε να γίνει καγκελάριος, το 38% την θεωρεί κατάλληλη, αλλά το 41% όχι.

Ακόμη όμως και μεταξύ των υποστηρικτών του CDU, το 54% πιστεύει ότι θα μπορούσε να αναλάβει την καγκελαρία, αλλά το 29% έχει αντίθετη άποψη.

Το 68% πάντως τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της θητείας από την Άγγελα Μέρκελ.

Στην κατάταξη των σημαντικότερων γερμανών πολιτικών με βάση την δημοτικότητα, ο κ. Σόιμπλε παραμένει δημοφιλέστερος, σημειώνεται ωστόσο σημαντική πτώση των ποσοστών του και ισοψηφεί πλέον με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τη νέα αρχηγό του CDU, οι οποίες ενισχύονται.

Πτώση καταγράφουν, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, όσο και η αρχηγός του SPD Αντρέα Νάλες, ενώ τελευταίος στην κατάταξη παραμένει ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr